Gündem

Diyarbakır'da Kayıp Çocuk Narin Güran İçin Valilikten Açıklama Geldi

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları devam ederken, evine yakın kayalıklarda kan lekeleri bulundu. Valilik, cenaze iddialarının asılsız olduğunu bildirdi.

Abone Ol

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolmasının ardından arama çalışmaları devam ediyor. Narin'in evine yaklaşık 20 metre mesafede, yakınları tarafından kayalıklar üzerinde bulunan kan lekeleri, arama çalışmalarının seyrini değiştirdi.

ARAMA ÇALIŞMALARI SÜREKLİLİK GÖSTERİYOR

21 Ağustos'ta kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde saat 15.00 sıralarında kaybolan Narin Güran'ı arama çalışmaları, AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekipleri tarafından kesintisiz olarak sürdürülüyor. Arama çalışmalarına AFAD bünyesindeki dalgıçlar da katıldı ve sulama kanalında yaklaşık 20 kilometre boyunca detaylı bir arama gerçekleştirildi.

BABA VE ANNE UMUTLA BEKLİYOR

Narin Güran'ın babası Arif ve annesi Yüksel Güran, kızlarının bir an önce bulunmasını umuyor. Jandarma ekipleri, mahalleye giriş ve çıkış yapan tüm araçlarda arama yaparak, kızlarının izine ulaşmaya çalışıyor. Ebeveynler, arama ekiplerine ve Türkiye'nin dört bir yanından destek veren herkese teşekkür ediyor.

KAN LEKELERİ PANİK YARATTI

Arama çalışmaları sırasında Narin'in evine 20 metre mesafede kayalıklar üzerinde bulunan kan lekeleri, jandarma tarafından inceleme altına alındı. Olay yeri inceleme ekiplerinin yapacağı çalışmalar sonucunda, kan lekelerinin kime ait olduğu belirlenecek.

AİLENİN UMUTSUZ BEKLEYİŞİ

Anne Yüksel Güran, kızının çok zeki bir çocuk olduğunu ve okumayı sevdiğini belirterek, "Bırakmadılar kızım gelinlik giysin. Tek kızımdı. Acım çok büyük. Başka Narinler kaybolmasın, başka anneler ağlamasın." ifadelerini kullandı. Anne Güran, kızının kaybolduğu gün öğle yemeğinde patates kızartması istediğini ve yemekten sonra Kur'an kursuna gittiğini de sözlerine ekledi.

SON GÖRÜNTÜ OKUL KAMERASINDAN

Baba Arif Güran ise kızının en son okul güvenlik kamerası tarafından görüntülendiğini belirterek, asılsız ihbarlar nedeniyle telefonunu kapatmak zorunda kaldığını söyledi. "Kızım sanki yer yarıldı içine girdi. Ne terliğini ne tokasını ne elbisesini, hiçbir şeyini bulamıyoruz. Gören, duyan varsa yerini söylesin." dedi.

DİYARBAKIR VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği, kayıp kız çocuğu Narin Güran'ın bulunması amacıyla yürütülen arama çalışmalarının Valilik koordinasyonunda devam ettiğini duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, sosyal medyada Narin Güran'ın cenazesinin bulunduğuna dair yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığı belirtildi ve vatandaşlardan asılsız iddialara itibar etmemeleri istendi.

SU KUYUSU AÇILDI

Arama çalışmaları sırasında Narin'in evine yakın bir alanda bulunan üzeri kapalı boş su kuyusu, AFAD ekipleri tarafından açıldı. Ekipler, halat yardımıyla kuyuya inerek detaylı bir arama gerçekleştirdi. Kuyudan tahta ve tuğla parçaları çıkarıldı, ancak Narin'e dair bir ize rastlanmadı.