Buzdolabı içerisine karbonat koymak bazı kişilerin sıklıkla tekrarladığı bir davranış olsa da çoğu kişi henüz bu davranışı bilmiyor. Buzdolabına 1 kase karbonat bırakmanın ise bazı faydaları bulunuyor. Hayat kurtaran pratik bilgilerden biri olan buzdolabında karbonat bekletmeyi denediğinzizde etkileri sizi çok şaşırtacak. İşte mutlaka denenmesi gereken faydalı davranış olan buzdolabında karbonat bekletmenin etkileri:

karbonat-r9kp

Buzdolabında karbonat bekletmek buzdolabı sağlığının püf noktası olarak görülür. Buzdolabına 1 kase karbonatın bırakılması ve burada bekletilmesi kendince bazı faydalar sunuyor. İşte bu faydalar:

1. Buzdolabının orta kısına 1 kase karbonat koyup burada beklettiğinizde karbonatın koku toplayıcı özelliği sayesinde buzdolabındaki kötü kokulardan kurtulmak kolaylaşır. 

Orgazm Olurken Dünyayı Pembe Görüyor Orgazm Olurken Dünyayı Pembe Görüyor

2. Buzdolabına konulan karbonat buranın daha hijyenik bir alan olmasını sağlar. Karbonatın doğal içeriği sayesinde bakteri ve mikrop oluşumunda azalma görülür.

3.. Buzdolabına konulan karbonat ortamdaki nemi çekerek meyve ve sebze gibi taze gıdaların bozulma süresini geciktirir. Ancak bu faydasından dolayı karbonatın 2 günde bir değiştirmek ve yenilemek gerekiyor. 

Kaynak: İmece Gazetesi