28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminin ardından hızla artan döviz kurlarındaki yüksek seyir devam ediyor.

Serbest piyasada 23,6270 liradan alınan dolar 23,6290 liradan satılıyor. 25,8510 liradan alınan Euro'nun satış fiyatı ise 25,8530 lira olarak belirlendi.

Cuma günü doların satış fiyatı 23,6340 lira, Euro'nun satış fiyatı da 25,8470 lira olmuştu.

GÖZLER BU HAFTA MERKEZ BANKASI'NDA

Nevşehir’de Ekmeğe Zam Geldi Nevşehir’de Ekmeğe Zam Geldi

İç piyasada Merkez Bankası'nın perşembe günkü faiz kararı bekleniyor. AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, politika faizinin 1075 baz puan artışla yüzde 19,25'e çıkarılacağını tahmin ediyor.

Fed'in geçen hafta politika faizini sabit tutmasını ardından yatırımcılar merkez bankasının başkanı Powell'ın çarşamba ve perşembe günü Kongre önünde gerçekleştireceği konuşmaları ve Fed yetkililerinin bu hafta yapmaları beklenen açıklamaları izleyecekler.

FED'DEN TEMMUZDA 25 BAZ PUAN ARTIŞ BEKLENTİSİ

Yetkililerden bazıları faizlerin sabit bırakılmasının ardından sıkılaştırma yanlısı açıklamalarda bulundular. Fed'in iki faiz artırımına daha işaret ettiği göz önünde bulundurulduğunda piyasalar Fed'in temmuz'da politika faizini yüzde 70 olasılıkla 25 baz puan yükselteceğini ve yılın geri kalanında sabit bırakacağını fiyatlıyor. (ileri haber)

Editör: Haber Merkezi