Genel

Dürbünü Ters Takılmış Silahla Atış Yaptığı İçin Görevden Alındı

ABD Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, USS John S. McCain savaş gemisinin komutanı Cameron Yaste’yi görevden aldı.

Abone Ol

San Diego merkezli uçak gemisi USS Theodore Roosevelt'in Orta Doğu'da korunmasına yardımcı olan USS John McCain adlı donanma destroyerinin komutanı, dürbünü ters monte edilmiş bir tüfekle ateş ederken çekilen bir fotoğrafta görüldükten yaklaşık dört ay sonra  görevden alındı. Bu görüntü sosyal medyada donanmanın alay konusu oldu. ABD Donanmasının, Cameron Yaste'nin şu anda Umman Körfezi'nde konuşlandırılmış olan "güdümlü füze muhribine komuta etme yeteneğine olan güven kaybı nedeniyle" görevden alındığını söyledi. Açıklamada Yaste'nin neden görevden alındığı konusunda ayrıntılı bilgi verilmedi.

Nisan ayında ABD Donanması'nın sosyal medyasında yayınlanan bir fotoğrafta komutan Cameron Yaste'nin dürbünü geriye dönük bir tüfeği kavrayarak atış pozisyonunda olduğu görülüyordu. Yaste'nin yer aldığı paylaşım nihayetinde silindi. Donanma daha sonra sosyal medyada "Bir önceki gönderide tüfeğin dürbünüyle ilgili hatamıza işaret ettiğiniz için teşekkür ederiz" diye yazdı. "Yaste'nin yerine geçici olarak Umman Körfezi'nde bulunan USS Abraham Lincoln'un bir parçası olan Destroyer Filosu 21'in komodor yardımcısı Yüzbaşı Allison Christy atandı.

Amerikan askeri yetkililer Pentagon'un uçak gemilerini Orta Doğu'ya, İsrail'in İran ya da başka ülkelerden gelebilecek bir saldırıyı püskürtmek için yardıma ihtiyaç duyması halinde, böyle bir şey olursa, hazır bulunmaları için gönderdiğini söyledi. Roosevelt uçak gemisi, son zamanlarda uçak gemilerini hava, deniz ve kara saldırılarına karşı korumak üzere tasarlanmış 2 milyar dolarlık üç Arleigh Burke sınıfı destroyerin de dahil olduğu bir saldırı grubunun amiral gemisi.