Sağlık

Düzenli tüketildiğinde vücuttaki nikotini temizleyecek besinler

Sağlığınızı birçok yönden etkileyen sigarayı bırakırken beslenmenin önemi daha da artıyor. İşte düzenli tükettiğinizde vücudunuzdaki nikotini temizleyecek besinler...

Abone Ol

1-SU: Her gün bol bol su içmek, vücudunuzun temizlenmesi ve hücrelerin yeilenmesi için oldukça önemlidir. Bu sebeple su, vücudunuzda biriken toksinlerin içindeki nikotini temizlemeye de yardımcı olacaktır.

2- HAVUÇ: Nikotinin zararlı etkilerine karşı havuç suyu içebilirsiniz. Havuç suyu, sigara nedeniyle yaşlanan cildinizin yenilemesini ve nikotinden arınmasını sağlar.

3- KAYISI: İçerisinde bolca karoten bulunan kayısı, sigara içerken kaybettiğiniz karoteni dengelemenizi sağlayabili

4- ISIRGAN OTU: Bol miktarda demir ve dezenfektan özellik gösteren madde içeren ısırgan otu, nikotini vücudunuzdan atmanıza yardımcı olabilir.

5- BROKOLİ: Brokoli, vücudu birçok toksinden temizleyen antioksidanlarla doludur. C ve B5 vitaminleri açısından da zengin olan brokoli, nikotini vücudunuzdan atmanızı sağlar.

6- AHUDUDU: Ahududu, içerdiği ellagik asit sayesinde nikotin ve vücuda zararlı diğer bileşenleri ortadan kaldırabilir.

7- KİVİ: Kivi, yüksek miktarda A, C ve E vitamini içerir ve bu sayede bağışıklığı artırır. Bu da nikotinin vücutta yarattığı hasarı onarmayı sağlar. Kaynak: Ntv