Ucuz bir cep telefonu kullanan ve hafıza kartı kullanmayan kişiler, hızla depolama kapasitesinin sınırlarına ulaşabilir.

Ancak, ön belleği boşaltmanın kolay yolları bulunmaktadır.

Birçok kullanıcının bu basit seçeneğin farkında olmadığı görülüyor. Gerçekte, ABD'deki bir teknoloji portalı olan Android Authority tarafından yapılan bir ankete göre, katılımcıların neredeyse yarısı telefon belleğini boşaltmak için bu seçeneği hiç kullanmadığını ortaya koyuyor. Sadece birkaç tıklamayla uygulamalarınızın önbelleğini nasıl temizlersiniz?

ÖN BELLEK NASIL TEMİZLENİR?

Google Chrome veya Opera gibi tarayıcı uygulamalarının yanı sıra sosyal medya da bundan özellikle etkilenir ve genellikle birkaç gigabayt boyutunda önbelleklere sahiptir. Bu önbellekleri ara sıra temizlerseniz, büyük miktarda depolama alanı serbest kalabilir.

Bir uygulamanın önbelleğini temizlemek için Ayarlar bölümündeki bilgi sayfasına gidin. Burada, uygulamanın kullandığı depolama alanını gösteren bir giriş bulacaksınız. Buna dokunun. Daha sonra önbelleğin ne kadar büyük olduğunu göreceksiniz ve tek bir tıklamayla temizleyebilirsiniz.

Siper Ürün-2’nin test atışı başarı ile gerçekleştirildi Siper Ürün-2’nin test atışı başarı ile gerçekleştirildi

Başka bir seçenek olarak, uygulama çözümlerini de tercih edebilirsiniz. En popüler temizleme uygulamalarından biri SD Maid'dir; bu ücretsiz Android uygulaması reklamsız olarak kullanılabilir.

Kaynak: Haber Merkezi