Özel Haber

E-İhracatta ChatGPT ve Yapay Zeka

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan kılavuz, e-ihracat yapanların iş süreçlerini optimize etmelerine, pazar analizi yapmalarına, müşteri hizmetlerini geliştirmelerine, ürün listelemelerine, reklam ve pazarlama yapmalarına, web sitesi açmalarına, yabancı dillerde hizmet vermelerine yardımcı olacak yapay zeka araçlarını detaylıca açıklıyor.

Abone Ol

TOBB E-ticaret Meclisi Üyesi ve Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucu CEO’su Cenk Çiğdemli, kılavuzun e-ihracatın Türkiye'nin genel ihracatı içindeki payını artırma hedefine yönelik kapsamlı bir kaynak olduğunu vurguluyor. Kılavuz, ChatGPT ve diğer yapay zeka araçlarını detaylıca inceleyerek, yapay zekanın e-ihracattaki rolünü, kullanımını ve potansiyelini ele alıyor. Kılavuzda, e-ticaret alanında yapay zekanın müşteri davranışlarını analiz etmek, kişiselleştirilmiş ürün önerileri sunmak ve müşteri hizmet süreçlerini optimize etmek gibi alanlarda nasıl kullanılabileceği detaylıca açıklanıyor. Chatbotlar ve sanal asistanlar, müşteri sorgularını hızla yanıtlayarak daha tatmin edici bir alışveriş deneyimi sunuyor. Ayrıca yapay zeka destekli sistemler, stok yönetimi, talep tahmini ve sevkiyat planlaması gibi işletme süreçlerinde de etkili oluyor. 

Kullanıcıların, ChatGPT ile etkileşim kurarken açık ve detaylı sorular sormaları gerektiği belirtiliyor. Soruların spesifik olması ve yapay zekaya sorunun bağlamını açıkça belirtmenin önemine vurgu yapılıyor. Ayrıca, hangi konularda ChatGPT'den yardım alınabileceğini belirlemek ve soruları bu yönde sormak da önem taşıyor. Eğer verilen cevap tatmin etmeyen bir şekildeyse, daha fazla ayrıntı istenerek konuşmanın derinleştirilmesi öneriliyor.

Hangi Konularda ChatGPT’den Yararlanabiliriz?

Kılavuz, ChatGPT'nin kullanım alanlarını örneklerle açıklıyor. Potansiyel müşteri sorularına yanıt vermek, özel satış ve pazarlama mesajları oluşturmak, ürün kategorilerindeki eğilimleri takip etmek gibi birçok konuda ChatGPT'den faydalanılabileceği belirtiliyor. Ayrıca, müşteri iletişimi, pazar analizi, lojistik planlama ve uluslararası ticaret düzenlemeleri gibi alanlarda da ChatGPT'nin kullanılabileceği vurgulanıyor.