Kültür Sanat

Eleştirilerin Hedefi Oldu: Netflix'ten 'Famagusta' Kararı

Netflix’te 20 Eylül’de yayınlanacak Famagusta dizisi, Kıbrıs Barış Harekatı ve Türk askeriyle ilgili çarpıtılan gerçeklikler nedeniyle eleştiri konusu oldu. Odatv, dizinin Türkiye'de yayına girip girmeyeceği konusunda bilgiye ulaştı.

Abone Ol

Dijital yayın platformu Netflix’te 20 Eylül’de yayınlanacak Famagusta dizisi büyük tepkilere neden olmuştu. Türk askerini 'işgalci' olarak niteleyen Yunan Mega TV’de yayınlanan dizinin, Netflix’in yayın listesine girmesi diplomatik sorun olmuştu. “Famagusta” ile ilgili ilk haberi veren Odatv, bu konuyu da Netflix cephesine sordu. Dizinin, Netflix’in Türkiye yayın listesinde olmadığı bilgisine ulaştı. Tepkiler üzerine alınan bir karar olmadığı, zaten Türkiye kataloğunda yer almadığı öğrenildi.

Platformda yer alan dizi ya da filmler ülkelere göre değişkenlik gösteriyor. Bundan önce de Ferzan Özpetek filmi İstanbul Trilogy; Meze-Music-Muhabbet’in Türkiye Netflix’inde yer almaması, filmdeki içki sahnelerine yorulmuştu. Odatv haberin peşine düşmüş ve gerçeği öğrenmişti. Özpetek’in filminin İtalyan Netflix’ine lisanslı olduğu öğrenilmişti.