Soman Chainani'nin çok satan kitabından uyarlanan 2022 yapımı Netflix filmi, masal kahramanları ve kötü adamlar için iki ayrı okul fikrini işliyor. 

F9QClxOW8AAYGq3

Hayata Vedasının 8'inci Yılı: Bu Dünyadan Bir Tarık Akan Geçti Hayata Vedasının 8'inci Yılı: Bu Dünyadan Bir Tarık Akan Geçti

Yayın platformu, filmin konusunu kısaca şöyle açıklıyor:

Yakın dost olan Sophie ve Agatha, kendilerini peri masallarında yer alacak kahramanların ve kötü karakterlerin gittiği sihirli bir okulda bulunca aralarındaki bağ sarsılır.

Yönetmen Paul Feig imzasını taşıyan film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden yalnızca 37'lik bir puan elde edebilmişti.

Gösterime girmesinden bir yıl sonra Feig, bir hayranının projeyle ilgili kendisine ulaşmasının ardından filmini savundu.

Feig, eleştirmenlerin filmini yerden yere vurduğunu ancak İyilik ve Kötülük Okulu'nun oyuncu kadrosu ve ekibiyle gurur duyduğunu söyledi.

"Hey, teşekkürler! Eleştirmenler bizi mahvetti ama ben bu filmle, muhteşem oyuncu kadrom ve ekibimin çalışmalarıyla gurur duyuyorum" diyen yöntmen, filmin "Harry Potter kopyası" olduğu iddiasına da karşı çıktı. 

Son derece popüler bir kitap serisine dayanıyor ve harika bir hikaye.

2022 yapımı filmin başrollerinde Sophia Anne Caruso, Sofia Wylie, Jamie Flatters, Charlize Theron ve Kerry Washington yer almıştı.

Sert eleştiriler ve Netflix'teki düşük izlenme oranları nedeniyle filmin devamının çekilmesi şimdilik düşünülmüyor.