TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifinin, TBMM’de görüşülmeye devam ettiğini, bu bütçeyle birlikte ücretlerin gerçekleşen enflasyona göre değil, hedeflenen enflasyona göre artırıldığını ve emekçi kesimlerin yoksullaştırıldığını belirterek, “Kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının hakları yok sayılmaya devam ediyor” dedi.

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu üyeleri tarafından yayınlanan basın metninde, “2024 yılında enflasyonun öngörünün üzerinde, büyümenin ise öngörünün altında gerçekleşmesi olasılığı büyümektedir. Sunulan planlar, programlar ve birbirini tutmayan politika ve uygulamalar değişmediği sürece hedefler de tutmayacak, imaj algısı içeren hayalperest kurgu ve vaatlerden başka bir şey ifade etmeyecektir” denildi.

Hyundai Genel Müdürü Berkel: Otomotivde yılın kalanında kısmen bir yavaşlama öngörüyoruz Hyundai Genel Müdürü Berkel: Otomotivde yılın kalanında kısmen bir yavaşlama öngörüyoruz

“UMUT TACİRLİĞİNE SON VERİN!”
Kamu çalışanlarının bu büyük yalanların altında kalarak ekonomik sorunlara ve enflasyona karşı yaşam mücadelesi verdiğini bununla birlikte kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancıları son 25 yılda, ekonomik ve sosyal hakları açısından büyük kayıplar yaşadığını söyleyen üyeler, söz konusu çalışanların temel ihtiyaçları için bile borçlandıklarını mühendis, mimar ve şehir plancılarının yaratıcı emeklerinin her geçen gün değersizleştirildiğini belirtildi.
Açıklamada şu ifadelerde devam etti;
 “Siyasi iktidarın bu sistematik dışlaması nedeniyle kamuda çalışan meslektaşlarımız çok ciddi bir yoksullaşma ve geçim sıkıntısı sorunu ile yüz yüzedir. Kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının daha iyi koşullarda çalışma, emeğinin karşılığını alma ve hak ettiği şekilde yaşayabilme talepleri dikkate alınmamaktadır.
TMMOB tarafından daha önce kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının ücretlerinin ve özlük haklarının iyileştirilmesi için birçok çalışmanın yanı sıra sorunların ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri Cumhurbaşkanlığına, TBMM Başkanlığına, Milletvekillerine, Bakanlıklara, Devlet Personel Başkanlığına, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilere ve Meclis Grup Başkanvekillerine ulaştırıldı.
Aynı çalışmaların devamı olarak kamuda çalışan meslektaşların özlük hakları ve ekonomik taleplerini içeren ek gösterge, ek ödeme ve ücret iyileştirmelerine yönelik içeriği birliğimizce hazırlanan üç ayrı kanun teklifi farklı milletvekillerince TBMM’de kanun teklifi olarak sunulmuştur. Kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının ekonomik koşullarının ve özlük haklarının iyileştirilmesi taleplerinin, toplu sözleşme sürecinde de meclis komisyonlarındaki görüşmelerde de iktidar ve yetkili sendika tarafından göz ardı edilip, yok sayıldı. 21c19252-49b1-4009-bef6-586a92bfb1a5
“TALEPLERİMİZDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ!”
 Özetle; kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının sorunlarının yıllardır sürdürülen yanlış politikalarda ısrar edilerek çözülemeyeceği açıktır. Çalışma yaşamı kamu çalışanları için her geçen gün acımasızlaşacak, sömürü yoğunlaşacaktır. Emek ve insan odaklı, güvenceli bir çalışma yaşamı ve güvenceli bir gelecek; mühendis, mimar ve şehir plancıları dahil bütün emekçiler için temel ihtiyaçtır.
Talebimiz, bütçe kanunu ile birlikte kamuda çalışan meslektaşlarımızın özlük haklarını iyileştirecek adımların bir an önce atılmasıdır.
“MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”
TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu, söz konusu mesleklerin ülkede hayati öneme sahip olduğunu, ekonomik sorunlarının çözülmesi ve meslek onurlarının korunması konusunda gerekli adımların atılmasını beklediklerini vurgulayarak kamuda çalışan emekçilerin hakları konusunda TMMOB ve bağlı odalar tarafından yürütülen mücadelenin devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: İmece Gazetesi