Meryem Karadağ/Rabia Arslan

Ekonomik krizle uğraşan Mersinli vatandaşlar, bugün açıklanacak olan memur ve emekli zam hakkında açıklamalarda bulundu. Bir vatandaş, 'Emekliyim geçinemiyorum. Artık ev, araba, altın almak hayal oldu. Ben şuan karnımı zor doyuruyorum, nasıl yatırım yapayım. En düşük emekli maaşı asgari ücret olmalı. Yoksa ben her sabah uyandığımda farklı etiket fiyatları görmekten ve alamamaktan yoruldum. Hatta zam falan da yapmasınlar enflasyonu düşürüşünler. Türk parasını değerli hale getirsinler, dışarı bağlı bir ülke olmayalım o zaman bu kadar yoksul bir ülke olmayız' dedi.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü, Temmuz'da maaşlarına yapılacak zam oranında. Konu, Kabine toplantısının ana gündem maddesiydi. Bugün açıklanacak enflasyon rakamlarının ardından, zam oranının netleşeceği mesajını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Memur ve emekliye verdiğimiz sözü tutacağız. Kur Korumalı Mevduat uygulamasını devam ettiriyoruz. Vergi istisna süresini uzatıyoruz. Tasarruf sahiplerine olumsuzluk oluşturmayacak şekilde süreci yürütüyoruz. Memur maaşlarına yapılacak zam sürecini yürütüyoruz. Enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Türkiye Aile Destek Programını bu sene de devam ettirme kararı aldık' ifadelerini kullandı.

En Fazla Kredi Kullanan Sektörler Açıklandı En Fazla Kredi Kullanan Sektörler Açıklandı

Gazetemizin 'Asgari ücrete zam geldi sıra emekli ve memura maaşında sizce ne kadar zam gelecek' sorusuna yanıt veren emekli vatandaş, 'Ben 7.500 TL alıyorum, para yetmiyor, geçinemiyoruz. Neden geçinemiyoruz söyleyeyim mi? Çünkü her şeye günlük zam geliyor, ev kiralarına, ete, süte, market etiketleri günlük değişiyor, dolmuşlara, şimdi de ekmeğe zam gelecekmiş. Söyleyin bana sizce 7.500 TL ile geçinilebilir mi?' diye konuştu.

EMEKLİ ENFLASYON RAKAMINI BEKLİYOR

Zam istemediğini söyleyen bir vatandaş, 'Ben zam falan istemiyorum bana veriyor iki kuruş karşılığında 10 kuruş geri alıyor. En az asgari ücretin üstünde olması gerekiyor ki bizlerde insan gibi yaşayabilelim. Et, süt alabilelim, tatile gidebilelim' dedi.

Editör: Haber Merkezi