Devrim Kartal

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Emekliler Yılı kapsamında şezlong ve şemsiyelerin emeklilere ücretsiz sunulacağı açıklaması Mersin Emekliler Derneği Başkanı Cemal Akbudak tarafından eleştirildi. Akbudak, bu tür açıklamaların genellikle lafta kaldığını ve emeklilerin temel sorununun maaş yetersizliği olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz gün Kültür ve Turizm Bakanlığı, Emekliler Yılı kapsamında Türkiye genelindeki halk plajlarında emeklilere ücretsiz şezlong ve şemsiye sağlanacağını duyurdu. Ancak bu açıklama, emekliler arasında tartışmalara yol açtı. Mersin Emekliler Derneği Başkanı Cemal Akbudak, gazetemize yaptığı açıklamada, bu tür vaatlerin genellikle yerine getirilmediğini ifade etti.
Cemal Akbudak, daha önce de emeklilere yönelik otobüslerin ücretsiz ya da indirimli olacağına dair açıklamalar yapıldığını, ancak bu sözlerin lafta kaldığını hatırlattı. "Konuşmak ile uygulama arasında çok fark var. Emeklinin maaşını iyileştirsinler, şezlong ve şemsiye ücretini emekli kendi ödeyebilsin. Emeklinin zaten oraya gidebilme gücü yok" diyen Akbudak, bakanlık tarafından yapılan açıklamanın ciddiyetten uzak olduğunu belirtti.
 

Ali Boltaç: "O Koltuktan Kurtardılar Beni" Ali Boltaç: "O Koltuktan Kurtardılar Beni"

UYGULAMA HAYATA GEÇİNCEYE KADAR YAZ MEVSİMİ BİTER
Mersin'de Denizkızı A.Ş. gibi belediyeye ait plajların  bile bu tür uygulamalardan haberdar olmadığını söyleyen Akbudak, "Büyükşehir Belediyesi’nin bile bu şezlong ve şemsiye açıklamasından haberi yoktur. Açıklama yapılıyor ama altyapı hazırlanmadan yapılıyor. Kimsenin bundan haberi yok ama bakanlar açıklama yapıyor. Haberleri olsa bile bunun uygulanması 2 ayı geçer. O zaman da yaz mevsimi biter" şeklinde konuştu.

EMEKLİLER 'BİZİMLE DALGA GEÇİYORLAR' DİYOR
Emekliler arasında, yapılan bu tür açıklamaların güven kaybına yol açtığını ifade eden Akbudak, "Emekliler bu açıklamaya yönelik 'bizimle dalga geçiyorlar' diyor. Hiç kimse inanmıyor yapılan açıklamalara. Emeklilerin durumu zaten belli, denize bile gidemiyorlar ki şezlong parasını düşünsün. Emekliler maaşlarına zam yapılmasını istiyor. Maaşı yeterli olursa zaten kendi parasıyla denize de gider, şezlong ve şemsiye ücretini de öder" dedi.

Kaynak: Devrim Kartal