Avrupa Komisyonu'ndan Çin Üretimi Elektrikli Araçlarla İlgili Karar Avrupa Komisyonu'ndan Çin Üretimi Elektrikli Araçlarla İlgili Karar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın emekliye ek zam düzenlemesine ilişkin çalışması tamamlandı. Emekliye ek zam düzenlemesi Kabine Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Ardından düzenlemenin Meclis’e sevk edilmesi bekleniyor. Peki emekliye ek zam düzenlemesi bu ay yasalaşır mı, ödemeler ne zaman olacak? Ek zam düzenlemesi için masadaki formüller ne?

1-EMEKLİYE EK ZAMDA HANGİ FORMÜLLER MASADA

Konuyla ilgili tüm merak edilenleri Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, milliyet.com.tr’ye açıkladı. Kurtuluş konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Ben SSK ve Bağkur emeklilerine memur maaşı ile asgari ücrete yapılan zam oranı kadar bir artış yapılacağı kanaatindeyim. Yüzde 49.25 oranını SSK ve Bağkur emeklileri için de öngörebiliriz. Şu anda 7 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşının 11 bin 250 TL civarına yükseltileceğini ve diğer emeklilere de yüzde 49.25 oranında bir zam yapılacağı öngörüsündeyim.

2-EK ZAMDA YASAL SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK, DÜZENLEME BU AYA YETİŞİR Mİ?

Ayın 16’sına kadar Meclis tatilde. Yarın Meclis’in açılmasıyla birlikte ilk gündeme alınacak konu ek zam olacaktır. Ek zam ocak dönemine yetişebilir.

3-ÖDEMELER BU AYA YETİŞİR Mİ?

Emekliler T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre değişmekle birlikte ayın 17’si ile 23’ü arasında maaşlarını almaktalar. Ben ek zammın ocak dönemine yetiştirileceği kanaatindeyim. Yetişmezse emekliler ocak ayı hak edişlerini enflasyon farkı üzerinden alıp şubat ayı içerisinde maaş farklarını alacaklardır. Meclis’teki süreç tamamlandıktan sonra ocak ayı maaş farklarını alacaklardır.

Kaynak: Haber Merkezi