ENDÜSTRİYEL TEKNOLOJİDE GELECEK DİJİTAL DÖNÜŞÜMDE

Abone Ol

Düşük teknoloji ile verimsiz üretim yaparak rekabet gücünden yoksun kalan sanayicilere, teknolojinin endüstriyel sektörlerde nasıl kullanacağını öğretmek önemli katma değer yaratacaktır. Endüstriyel teknolojiyi kullanmanın faydaları ve teknolojinin sektörlere kattığı olumlu etkiler yadsınamaz.

Daha az kaynakla daha fazlasını üretmek, işlerini büyütmek isteyen şirketler için büyük bir zorluktur. Teknolojiler aracılığıyla veya daha doğrusu teknolojilerin operasyonda uygulanmasıyla bu amaca pratik ve verimli bir şekilde ulaşmak mümkündür.

Endüstriyel teknoloji yoluyla görevlerin otomatikleştirilmesi, yeniden yapılanmaların, darboğazların, atıkların ve ürünlerin nihai maliyetini artıran diğer görünmeyen maliyetlerin ortadan kaldırılması sağlanacaktır. Bu şekilde, üretimi ucuzlatmak ve genişletmek, daha fazla kar elde etmek olanaklıdır.

Otomatik süreçler, özünde manuel süreçler- den daha hızlıdır ve üretkendir. Belirli endüstriyel teknolojiler aracılığıyla süreci otomatik hale getirerek çeviklik, pratiklik ve üretken verimlilik sağlayan bir dijitalleşme derecesine ulaşılır. Endüstriyel teknoloji süreçlerinde daha fazla hassasiyet ve daha kaliteli süreçler yaşanır.

Endüstri 4.0'ın ilkelerini birleştiren robotizasyon, yapay zeka, makine öğrenme, gelişmiş üretim, bulut bilişim, nesnelerin interneti gibi dönüşümler kaçınılmaz olmaktadır. Şirketler, belirli dijital ürünlerin kendi ekosistemlerinde gelişip gelişmeyeceğine daha hızlı karar verebileceklerinden bu dönüşüm çözümleri geliştikçe işletmelerin bunları daha fazla kucaklayacağına inanmak gerekiyor.

Zaman, sadece zamanı değil aynı zamanda değişim ve sürprizleri de beraberinde getirir. Çağımızın en devrimci teknolojisi yapay zeka şaşırtmaya devam edecektir.

Dijital teknolojide düşük kodlu platformlar, geliştiricilerin uygulama oluşturmasını kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Geliştiricilerin kod yazmak yerine görsel araçları ve sürükle-bırak eylemlerini kullanmalarına olanak tanırlar. Buradaki fikir, bu platformların sınırlı teknik uzmanlığa sahip kişilerin uygulama oluşturmasını mümkün kılmasıdır.

Teknik olmayan iş kullanıcılarının yazılım uygulamaları oluşturmasına, geliştirmesine ve devreye almasına olanak tanır. Ayrıca iş analistleri ve diğer teknik olmayan kullanıcılar, sunduğu grafiksel kullanıcı ara yüzü ve sürükle-bırak özellikleri sayesinde kodlama yapmadan özgün çözümler tasarlayabilir ve geliştirebilirler.

Bulut teknolojisi hizmetleri (veri depolama) özellikle maliyet düşürme, erişimi geliştirme ve yorucu günlük destek görevlerini dış kaynak kullanımı söz konusu olduğunda, işletmeler tarafından giderek daha fazla kullanılmaktadır. 2023 olgunlaştıkça yerini, işletmelerin altyapılarını bulut hizmetleriyle giderek daha fazla entegre edeceği dijital iş dönüşümü trendine bırakıyor.

Çarpıcı yüksek internet bağlantı hızları entegrasyonu destekleyecektir. İkinci gelişme, şirketler güvenilir internet bağlantıları kurmak için önemli miktarda para pompalarken gerçekleştirilecektir.