Ahmet Sütcü

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Emin Levent Türkili, hükümetin yeni kararına gösterdiği sert tepkiyle dikkatleri üzerine çekti. Türkili, enflasyon düzeltmesi taslağının mevcut hataları daha da büyüteceği konusunda uyardı ve bu düzenlemenin beyanname verenler için ihtiyari olması gerektiğini vurguladı.

Başkan Tuncer, Çocuk ve Yetişkin Buluşması Projesine Destek Sözü Verdi Başkan Tuncer, Çocuk ve Yetişkin Buluşması Projesine Destek Sözü Verdi

"Mali Müşavirlerin Çağrılarına Kulak Verilmiyor"

"Enflasyon düzeltmesinin yıllık olması gerektiğini ve alınan kararın hatalı olduğunu aylardır durmadan anlatmaya çalıştık," diyen Türkili, mali müşavirlerin gece gündüz büyük fedakarlıklarla hazırladıkları geçici vergi beyannamelerinin ve yapılan ödemelerin göz ardı edildiğini belirtti. Türkili, düzenlemelerin sonuçlarının geri alınması ve beyanların düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkili, kamuoyuna yansıyan tebliğ taslağının yürürlüğe girmesi halinde daha karmaşık bir durumun ortaya çıkabileceği uyarısında bulundu. "Tebliğ taslağının yayınlanması ve yürürlüğe girmesi halinde sahadaki vergi uygulamalarının merkezinde bulunan biz odaların ve temsilcimiz olan birliğimizin kurumsal sorumluluğu gereği yaptığı öneri ve açıklamaların zamanında dikkate alınmaması nedeniyle ortaya çıkan bu kaotik durumun tekrar yaşanmaması ve mevcut sorunların en az hasarla ortadan kaldırılabilmesi adına önerileri değerlendirmesini isteriz,” dedi Türkili.

Türkili, tebliğ taslağının hukuki ve teknik olarak bir kaos yaratacağına dikkat çekerek, tebliğ taslağının yayınının durdurulması gerektiğini, verilmiş beyannamelerin düzeltmesinin ihtiyari hale getirilmesi gerektiğini ve enflasyon düzeltme işlemlerinin tüm mükellefler için sadece yıllık olarak uygulanması gerektiğini önerdi. Ayrıca, son dakika değişikliklerinin yapılmaması gerektiğini ve meslek mensuplarının vergi uygulamaları konusundaki görüş ve önerilerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Ahmet Sütcü