Özel Haber

Epstein'in "Pedofili Adası" Hakkında Her Şey: Hangi Ünlüler Var ?

ABD'de seks amaçlı insan kaçakçılığıyla ve çocuk istismarıyla suçlanan ve 2019'da hapishane hücresinde ölü bulunan milyarder iş adamı Jeffrey Epstein'in dosyasında yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. Sosyal medyada yer alan iddialara göre Epstein’in kurduğu suç ağında dünyaca ünlü pek çok isim de yer alıyordu.

Abone Ol

Devrim KARTAL

Sosyal medya gündemine oturan Epstein davası merak konusu oldu. ABD’de seks amaçlı insan kaçakçılığı ve çocuk istismarıyla suçlanan Jeffrey Epstein davası gündem oldu. Hücrede ölü bulunan iş adamı Epstein adası görüntüleri ortaya çıktı.

Aradan geçen yılların ardından Epstein’in "fuhuş adasıyla" ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Epstein’in bağlantılı olduğu ve dünyaca ünlü isimlerin adının geçtiği dava dosyalarının en az 250 sayfalık 4’üncü bölümü yayınlandı.

Epstein Adasında ne oldu ?

"Epstein'ın Pedofili Adası" olarak bilinen, resmi adıyla Little Saint James, ABD Virgin Adaları'nda yer alan özel bir ada. Bu ada, Jeffrey Epstein'a aitti ve onun cinsel istismar suçlamalarıyla ilişkilendirildi. Adanın, Epstein'ın reşit olmayan kız çocuklarına yönelik cinsel istismar faaliyetlerinin bir merkezi olduğu iddia edildi. Bu suçlamalar, Epstein'ın 2019'daki ölümünden sonra daha da fazla dikkat çekti ve ada, bu olayların simgesel bir yeri haline geldi.

Little Saint James, Epstein'in özel ikametgahıydı ve adada bir konak, havuz, tenis kortu ve helikopter pisti bulunuyordu. Epstein'in, adayı reşit olmayan kızları cinsel istismara maruz bıraktığı bir yer olarak kullandığı iddia ediliyor ve Epstein'in adayı "özel bir araştırma tesisi" olarak tanımladığı söyleniyor. Ayrıca Epstein'in bu adada ünlü isimlerin taciz anlarını kaydedip şantaj yaptığı iddasıda bulunuyor.

Dava Detayı ve İddialar: 

  • Ana Davacı olarak Virginia Giuffre isimli  mağdur olduğu biliniyor.
  • Fuhuş ağı mağduru Virginia Giuffre, Epstein'in Prens Andrew ile cinsel ilişki kurması için kendisine 15 bin dolar ödediğini iddia etti. Prens Andrew'un kendisini 17 yaşındayken taciz ettiğini öne süren Giuffre, 2021'de dava açmış ancak 2022'de 12 milyon dolar ödeme yaparak anlaşmayı kabul eden Prens Andrew ile anlaştığı iddia ediliyor.
  • Bilim insanı Stephen Hawking, istismarı yalanlaması için Giuffre'nin ailesine para teklif içeren mail attı.
  • Epstein'ın eski kız arkadaşı Ghislaine Maxwell, taciz ağına insan sağlamaktan 20 yıl ceza aldı.
  • Davacı Giuffre, eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın fuhuş ağından haberdar olduğunu öne sürdü.
  • Harvard Hukuk Profesörü Alan Dershowitz de Giuffre tarafından tacizle suçlandı.
  • Eski Mossad ajanları Ari Ben-Menash ve Robert Maxwell, Epstein'ın İsrail ajanı olduğunu iddia etti.
  • Skandalların Mossad'ın bilgisi dahilinde yapıldığı da iddialar arasında.

Adaya Hangi Ünlüler Gitti ?

Pedofili, tecavüz, seks amaçlı insan kaçakçılığı suçları ile yargılanan Epstein'in ele geçirilen 'kara kitabı' ve uçuş kayıtlarında ünlü isimler yer alıyor.

Epstein, Little St. James adasında yıllarca aralarında siyasetçiler ve iş insanlarının da bulunduğu çok sayıda misafir ağırladı. 

Şu ana kadar açıklanan dava dosyalarında, aralarında Prens Andrew, eski ABD başkanları Bill Clinton ve Donald Trump, eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, aktör Kevin Spacey, şarkıcı Michael Jackson, illüzyonist David Copperfield, avukat Alan Dershowitz ve eski New Mexico Valisi Bill Richardson gibi ünlü isimler yer almıştı.

Belge ve Fotoğraflar 

Adli belgelerde yer alan isimlerin açıklanması, Manhattan Federal Bölge Mahkemesi Hakimi Loretta Preska'nın talebi üzerine geldi. Belgeler, aristokrat bir aileden gelen bir İngiliz olan Sarah Ransome'a ait bir dizi e-postayı içeriyor.

Ransome 2006 yılında 22 yaşındayken Epstein adasına götürüldüğünü ve orada Epstein ve diğer erkeklerle cinsel ilişkiye girmeye zorlandığını anlattı. 

Kadın fotoğraflardan birinde Epstein'ın evinde görünüyor. 

Adli belgelerde yer alan ve İngiliz gazetesi Daily Mail'de yayımlanan diğer fotoğraflarda, 2006 yılında bir grup kız Epstein'ın evinde yazlık kıyafetleriyle uzanırken görülüyor. Bunlar arasında Maxwell ve Epstein'ın ağındaki Epstein ile gizli anlaşma yapmakla suçlanan uçak kaptanı Nadia Marcinko da var. Giuffre, Maxwell'in Epstein'ın adasını nadiren ziyaret ettiği yönündeki iddialarını çürütmek için Sara Ransom'la ilgili bir dosyada yer alan fotoğrafları kullandı.

Başka bir fotoğrafta Epstein ATV sürerken, diğer fotoğrafta eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in sağ kolu Peter Mandelson'la birlikte görülüyor.

 İngiliz The Times gazetesinin haberine göre, 2016 yılındaki e-postada, Sara Ransome, "Arkadaşım Clinton, Prens Andrew ve Richard Branson'la cinsel ilişkiye girdiğinde Epstein olayları ayrı ayrı videoya kaydetti" diyor ve söz konusu kişilerin yüzlerinin kasetlerde açıkça göründüğünü de sözlerine ekledi.

Ransome, 2008 yılında arkadaşının şikayette bulunmak için polise gitmeye çalıştığında hakaret uğradığını ve herhangi bir işlem yapılmadığını anlattı.

İngiliz kadın ayrıca Epstein'ın New York'taki evinde bir arkadaşının Donald Trump ile birden fazla kez cinsel ilişkiye girdiğini iddia etti. 

Daily Mail, belgelere göre Ransome'un "Vücut masajı ifadesinin cinsel ilişki anlamına geldiğini açıklığa kavuşturmak isterim. Bu cinsel ilişki için anahtar kelime" dedi.

Ayrıca genç bir kadının, Epstein ve arkadaşlarıyla cinsel ilişkiye girmeyi bıraktığında, ona başka türlü ihtiyaç kalmadığı için adadan uzaklaştırıldığını da sözlerine ekledi. 

Ransome, Maxwell'in Epstein'ın evini, kızların her gün Epstein'a ve diğerlerine gönderildiği bir ‘genelev' gibi işlettiğini, herkesle kimin kiminle cinsel ilişkiye gireceği hakkında konuştuğunu ve kızların her şeyi Maxwell'e bildirdiğini iddia etti.

Kara Kitapta Neler Var ?

Epstein'in ele geçirilen 'kara kitabı' ve uçuş kayıtlarında hangi ünlü isimler yer alıyor?

Naomi Campbell: Ünlü top modelin Londra adresi ve telefonu Jeffrey Epstein'in rehberinden çıktı. Campbell, "Jeffrey Epstein'i tanıyordum"açıklamasını yaptı. Epstein'in kurbanlarından Virginia Giuffre, istismara uğrarken bu anlara Campbell'in de tanık olduğunu belirtiyor. 

Prens Andrew: İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in oğlu Prens Andrew, Epstein ile çok yakın iki dosttu. Jeffrey Epstein, kraliyete ait mülklere dahi konuk olarak geldi. Epstein'in rehberinde prense ait 13 farklı iletişim numarası var. Jefrrey Epstein'e karşı başlatılan soruşturmada Prens Andrew'in ifadesi büyük önem taşıyor. Prens Andrew kendisine yöneltilen suçlamaları reddetse de kraliyet görevlerinden süresiz olarak alındı. Son olarak kızı Beatrice'in düğün fotoğraflarında da yer almıyordu.  Virginia Giuffre, henüz 17 yaşındayken Prense Andrew tarafından cinsel ilişkiye zorlandığını belirtiyor, hatta o geceyi kanıtlayan bir fotoğraf var. Ancak Andrew öyle bir gece olmadığını ve Virginia'yı tanımadığını açıkladı. 

Courtney Love: Courtney Love'ın bilgileri rehberin 33'üncü sayfasında yer alıyor. Love'ın iddiasına göre, bir gece kapısı Prens Andrew tarafından çalındı, ortak bir arkadaşı aracılığı ile geldiğini ve partilemek istediğini söyledi. Ancak Courney, Epstein ile hiç tanışmadığını açıkladı.

Donald Trump: Donald ve Ivanka Trump'a ait birçok numara yine defterde yer alıyor. Çiftin, Epstein ile birlikte katıldıkları bir etkinlikten fotoğrafları da var. 

Michael Bloomberg: Eski New York Valisi de Jeffrey Epstein'in 'kara kitabı'nda yer alıyor.

Kevin Spacey: Cinsel taciz suçlamaları ile mahmeye çıkan Kevin Spacey, bir HIV/AIDS projesi için Epstein'in uçağını kullanmıştı.

Bill Clinton: Epstein'a ait uçağın uçuş kayıtlarında ABD eski başkanı Bill Clinton'ın ismi tam 12 kez geçiyor. Clinton'a bu seyahatlerinde eşi eşlik etmemiş. Virginia Giuffre'nın iddiasına göre Clinton, Epstein'in pedofili adası olarak tanımlanan Little St. James adasını da birkaç kez ziyaret etmiş. Clinton, Jeffrey Epstein'in işlediği suçlardan haberdar olmadığını belirtiyor.

Alec Baldwin: Ünlü aktöre ait telefon numaraları da 'kara kitap'ta yer alıyor. Ağustos 2019'da Epstein'in hücresinde ölü bulunmasının ardından Baldwin'in kurucusu olduğu bir yardım vakfı, Twitter'dan "Ruslar Epstein'i öldürdü. Şimdi her şey onların kontrolünde." mesajını paylaştı. 

Elizabeth Hurley: Hurley'nin kurucusu olduğu yapım şirketinin iletişim bilgileri yer alıyor.

Ralph Fiennes: İngiliz aktörün 4 telefon numarası ve mail adresi rehbere kaydedilmiş.

Richard Branson: İngiliz iş insanı Branson'ın Londra'daki adresi ve 3 telefonu yer alıyor. Branson, Epstein'in adasına çok yakın bir adasının olduğunu ve sadece bir kez 5 dakika görüştüklerini açıkladı.

Mick Jagger: Mick Jagger'a ait 2 telefon numarası yer alıyor.

Jeffrey Epstein Kimdir ?

Jeffrey Edward Epstein, Amerikalı finansçı, iş insanı ve pedofili suçlusu olarak tanınır.

2005 yılının Nisan ayında Palm Beach, Florida'daki polisler bir yetişkinin 14 yaşındaki bir kıza liseden arkadaşı olan başka bir kız aracılığı ile ulaşıp, villasında kendisine para karşılığı erotik masaj yapmasını istediği ihbar edilince Epstein'a karşı soruşturma başlattı.

Epstein'ın çöpünde ve evinde kanıtlar tespit edildi. Epstein'ın evinde, iki gizli kamera ve evin her yerinde polisin soruşturma sırasında görüştüğü kızlar da dahil olmak üzere çok sayıda çıplak kadın fotoğrafı bulundu. 2005 yılında evinde yapılan aramada seks köleliği ile ilgili kitapların makbuzu bulundu.

Soruşturma sonrası eyalet mahkemesi tarafından 2008'de 18 yaşından küçük iki genç kızı fuhuş amaçlı istismardan hüküm giydi.

13 ay boyunca gözetim altında kalan Epstein hakkında inceleme yapan federal yetkililer biri 14 yaşında, reşit olmayan tacize uğramış 36 kız çocuğu daha olduğunu tespit ettiler. 

Epstein, küçük çocukları taciz etmek ve fuhuş nedeniyle hakkındaki suçlamalardan dolayı tekrar tutuklanıp cezaevine gönderildikten sonra 2019'da kaldığı tek kişilik hücrede kendisini asarak 66 yaşında yaşamına son verdi.