Tuğçe Dokumacı

“Geleceğimiz Bilimin Işığında Aydınlanıyor” temasıyla düzenlenen etkinlik, özellikle gençlerin ve öğrencilerin bilime olan ilgisini artırmayı amaçlıyor. Erdemli Belediyesi'nin de katkı sunduğu bu önemli etkinlikte, bilim ve teknolojiye meraklı herkes bir araya gelecek. Öğrenciler, öğretmenler ve bilim insanları tarafından çeşitli projeler ve deneyler sergilenecek, katılımcılar bu projeler üzerinden bilimin büyülü dünyasına adım atacak.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, CNR Camp & Caravan ve Tiny House Mersin Fuarı'nın Açılışına Katıldı Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, CNR Camp & Caravan ve Tiny House Mersin Fuarı'nın Açılışına Katıldı

Belediye yetkilileri, şenliğin bilimsel farkındalığı artırmanın yanı sıra gençleri bilimsel kariyerlere yönlendirmeyi hedeflediğini belirtti. Her yaştan katılımcıya açık olan etkinlikte; robotik kodlama, uzay bilimleri, biyoteknoloji, fizik deneyleri ve daha birçok ilgi çekici çalışma yer alacak.

Bilim şenliği boyunca düzenlenecek olan atölyeler, sunumlar ve gösterilerle, öğrencilerin bilimsel düşünce yetilerini geliştirmeleri amaçlanıyor. Erdemli Belediyesi, gençlere yönelik bu tür etkinliklerle bilim ve teknolojiyi yakından tanıma fırsatı sunarken, gelecek nesillere ışık tutmayı hedefliyor.

Ekran Görüntüsü 2024 10 24 162710

Kaynak: Tuğçe Dokumacı