Çevre

Erdemli’de deniz doldurulacak!

Geçen sene Mersin gündeminde tartışmalar yaratan ‘Erdemli Kumkuyu Yat Limanı için istenilen imar düzenlemesi değişikliği’ denizin doldurulup spor tesisi yapılması projesine dönüştü. Tartışmalar yaratan bu projenin ÇED süreci başladı.

Abone Ol

Seren SABUNCU

Mersin’in Erdemli İlçesi’nde bulunan Kumkuyu Yat Limanı’na ile ilgili madde geçen sene mecliste tartışmalar yaratsa da Cumhur İttifakı’nın meclisteki sayısal üstünlüğü galip gelmişti ve projeye ilk adım atılmış oldu. Kürk gayrimenkul şirketinin ‘Kumkuyu Turizm Tesis Alanı Deniz Tarafı Spor Alanı Ve Kıyı Yapıları’ projesinin ÇED sürecinin başladığı Mersin Çevre Müdürlüğünce duyuruldu.

Edindiğimiz bilgilere göre; Kürk gayrimenkul şirketinin ‘Kumkuyu Turizm Tesis Alanı Deniz Tarafı Spor Alanı Ve Kıyı Yapıları’ projesinin ÇED sürecinin başladığı Mersin Çevre Müdürlüğünce duyuruldu. Projeye göre kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında kalan 84.393 m2’lik ÇED Alanı içerisindeki 6.624 m2 alanda 332 metre uzunluk ve 22 m genişliğe sahip bir mendirekle, 908 m2 lik alanda denize iniş rampasından oluşan 7.532 m2 lik deniz dolgusu yapılacak. Dosyaya göre mevcut Kumkuyu yat limanının 600 metre batısında yer alan bölge Erdemli Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğünden kiralandı.

NE OLMUŞTU?

Geçen sene Mart ayı Mersin Büyükşehir Belediye meclisinde Erdemli Kumkuyu Yat Limanı için istenilen imar düzenlemesi değişikliği tartışma yaratmıştı. Mersin Yat Limanı’nın alışveriş merkezine dönüştüğü ve Erdemli Kumkuyu Yat Limanı’nın da benzer bir yapıya dönüştürülmek istendiğini savunan CHP, teklife şerh koyarak olumsuz görüş bildirilmesini istedi. CHP meclis üyeleri Türkiye’de yat limanlarının amacının dışında kullanıldığını, denizin tam ortasında ‘AVM’ yapıldığını ve buna itiraz ettiklerinin altını çizmişti.

Teklif komisyondan geldiği şekilde oylamaya sunuldu ve düzenleme Cumhur İttifakı’nın üstünlüğü sonucu oy çokluğuyla kabul edilmişti.

Mersin halkı denizini rahatça kullanmak isterken tüm çevrecileri de bu ÇED sürecini takip etmeye davet etti.