Tuğçe Dokumacı

Bölge vatandaşı, yeşil alanların korunması gerektiğini vurgulayarak, "Yeşile hasretken hangi akıl size burayı kesebilirsiniz dedi? Tekrar ekilmeyip bina dikerseniz yemin olsun ki on binleri oraya asker ederiz!" ifadeleriyle tepkilerini dile getirdi. Ayrıca, kesilen ormanlık alanın yerine yenisinin dikilmemesi durumunda Erdemli halkının karşı duracağını belirttiler.

Yapılacak otoban bağlantısının farklı bir yerden geçirilmesi gerektiğini savunan vatandaşlar, "Hiçbir tesis, yapı, yol ve inşa bu orman kıyımını, Erdemlilere sizi haklı göstermez! Karşınızda oluruz!" diyerek yeşil kıyımına karşı duracaklarını açıkladılar.

Yerel yönetim ve ilgili kurumların konuya dair açıklama yapması beklenirken, çevreciler ve bölge halkı olası bir yeşil alan kaybına karşı protesto gösterileri düzenlemeyi planlıyor. Ormanlık alanların korunması ve çevre bilincinin artırılması konusundaki taleplerin yetkililere iletilmesi amacıyla geniş katılımlı bir imza kampanyası da başlatıldı.

Ekmek Ve Adalet Komisyonu Üyelerinden İmece Çalışanlarına Ziyaret Ekmek Ve Adalet Komisyonu Üyelerinden İmece Çalışanlarına Ziyaret

5F139A23 A5E4 4C42 930B 2C0003415346

Kaynak: Tuğçe Dokumacı