Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 2 Mayıs’ta AKP Genel Merkezi’nde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesinin ardından CHP'ye iadei ziyarette bulundu. Özel-Erdoğan görüşmesi 1,5 saatin ardından sonra erdi.

Erdoğan’ın bugün 18 yılın ardından CHP Genel Merkezine geldi. Özel, Erdoğan’ı kapıda karşıladı. Kapıda basına görüntü verilmesinin ardından Erdoğan ve Özel, 12’nci kattaki Genel Başkanlık makamına çıktı.

Görüşmede, 2 Mayıs’ta olduğu gibi liderlere AKP Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ile CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Namık Tan, not tutmak için eşlik etti.

TBMM'de "Kayyum" Gerginliği TBMM'de "Kayyum" Gerginliği

GÜNDEMDEKİ KONULAR

Özel'in makamında yapılacak görüşmede; emekli maaşı ve asgari ücrete ara zam, kayyum atamaları, Gezi Davası tutukluları, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi ve tutukluluğunun devamı, Sinan Ateş cinayeti, adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar, Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanmaması, öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılması, belediyelerin borçları, çay-hububat fiyatlarının gündeme gelmesi bekleniyor.

CHP MYK, Erdoğan-Özel görüşmesinin ardından toplanacak. CHP’nin görüşmenin içeriğine dair görüşmeyi takip eden gazetecilere bilgilendirme yapması da bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2 Mayıs’ta AKP Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sırasında CHP Genel Merkez’e bir iadeiziyarette bulunacaklarını söylemişti. Erdoğan başbakan olduğu dönemde en son 2006 yılında, CHP Genel Merkezi’nin açılışından sonra dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a "hayırlı olsun" ziyaretinde bulunmuştu.

İLK GÖRÜŞMEDEN BU YANA BASKI DURMADI

AKP Genel Merkezinde 2 Mayıs’ta gerçekleşen ve 1.5 saat süren Özel-Erdoğan görüşmesinin ardından ülke siyasetinde “yumuşama-normalleşme” tartışması başladı. Ancak Erdoğan ve Özel’in siyasette “yumuşama” ve “normalleşme” iddiasıyla bir araya gelmesinden bu yana iktidarın siyasette estirdiği sert rüzgarlar hızını kesmedi.

6-8 Ekim Kobanê protestolarını gerekçe göstererek 18’i tutuklu toplam 108 kişinin yargılandığı Kobanê davasında Kürt siyasetçilere ceza yağdı. Seçimlerin hemen ardından Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı DEM Parti’li Abdullah Zeydan’a mazbatası verilmedi. Protestolar sonucu iktidar geri adım atmak zorunda kaldı. Ancak iktidar kayyum politikasından vazgeçirmedi, Hakkâri’de Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış tutuklanıp cezaevine gönderildi, yerine Hakkâri Valisi Ali Çelik kayyum olarak atandı.

İstanbul 1 Mayıs’ında Saraçhane’den Taksim’e yürümek isteyenlere yönelik ev baskınları yapıldı, onlarca yurttaş tutuklandı. Emeklilerin açlık sınırın altında aldığı ücrete "bütçe yok" diyerek kapıyı kapatan iktidar asgari ücrete temmuzda zam yapılmayacağı açıklamalarını sürdürürken, çay ve buğdayda açıklanan fiyat alımı fiyatları üreticilerin tepkisini çekti.

Kaynak: Haber Merkezi