Genel

Erdoğan ve Miçotakis, New York'ta Bir Araya Gelecek

Yunanistan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Miçotakis'in 24 Eylül'de BM Genel Kurulu marjında bir araya geleceğini açıkladı.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in yarın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun yapıldığı ABD'nin New York kentinde bir araya geleceği açıklandı. Yunanistan Hükümet Sözcülüğü'nden bugün yapılan açıklamada, Miçotakis ve Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nun marjında 24 Eylül Salı günü bir görüşme gerçekleştireceği belirtildi. İki lider son olarak temmuz ayında ABD'nin başkenti Washington'da yapılan NATO Zirvesi'nin marjında bir araya gelmişti. 

'YA BİR DÖNÜM NOKTASI OLACAK YA DA...'

Öte yandan, Yunanistan'ın Kathimerini gazetesinde Nektaria Stamouli imzasıyla yayınlanan bir analizde, yaklaşan Miçotakis-Erdoğan görüşmesinin 'ya Atina ve Ankara arasındaki ikili ilişkilerde bir dönüm noktası işlevi görebileceği ya da temel konularda siyasi diyaloğun yavaşladığı ve gelişme şansının düşük olduğu mevcut çıkmazın devamını sembolize edebileceği' belirtildi. Haberde Miçotakis'in çarşamba günü BM Genel Kurulu'na hitap edeceği ve aynı zamanda BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'le de görüşeceği bilgisi verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yarın BM Genel Kurulu'na hitaben bir konuşma yapacak.