Gündem

Erdoğan'dan teşkilatlara talimat

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti teşkilatlarına seslendi. Erdoğan, "Sazan sarmalına alınan Kılıçdaroğlu fena halde çarpılmıştır" ifadesini kullandı.

Abone Ol

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şunlar:

28 Mayıs'a kadar bu işe sıkı sıkı sarılarak ülkemiz, milletimiz ve Cumhur İttifakı üzerinde oynanmak istenen oyunu bir kez daha bozacağız. Bunu yapacak olanlar da sizlersiniz. Kati zaferi ilan edeceğimiz 28 Mayıs'a kadar gece gündüz çalışacaksınız.

Milletimiz, ülkenin hangi ittifak tarafından yürütülmesine ilişkin iki kararından birini 14 Mayıs'ta kati olarak verdi. Cumhurbaşkanlığı seçimi ise en yakın rakibimize 2 milyon 500 bin fark atmamıza rağmen ikinci tura kaldı. Öncelikle bu seçimlerde Cumhurbaşkanlığında 54 milyon 795 bin, milletvekilliğinde 54 milyon 442 bini bulan, katılımda yüzde 87'yi bulan oranıyla iradesine sahip çıkan milletimin her ferdine şükranlarımı sunuyorum.

Cumhurbaşkanlığında bizi tercih eden 27 milyon 133 bini aşkın vatandaşımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz seçimlerde 26 milyon 330 bin oy sayımızı yaklaşık 800 bin artırdığımızı görüyoruz. Seçmen sayısının artması sebebiyle bu sefer yüzde 49,5'te kaldık. İnşallah ikinci turda 2018'i hem oran hem sayı olarak fersah fersah aşacağız

İkinci turda fire olmaması için elimizden geleni yapacağız.

Millet İttifakı'nın kendi içerisindeki tartışmalar ülkemizin ve milletimizin gündemiyle uzaktan yakından ilgili değildir. Tek yaptıkları kendi içi sıkıntılarını bastırmak için masa yumruklamaktan ibaret.

Sazan sarmalına alınan Kılıçdaroğlu fena halde çarpılmıştır. Bunun hesabını CHP'den sormak o partinin seçmenlerine düşer.

Karşımızdakileri görüyorsunuz. Seçimi açık ara geri bitirdikleri halde suyu bulandırmak adına her şeyi yapıyorlar. Şayet biz sağlam durmaz faaliyetlerimizi aynı şekilde yürütmezsek karşı tarafın bu nobran tavırlarıyla sandıkların üzerine çökeceğinden şüpheniz olmasın.

28 Mayıs seçimlerini bu şekilde suhuletle tamamlayarak ülkece önümüze bakacağız. Bu seçimin en önemli sonuçlarından biri de muhalefet cenahındaki büyük değişim olacaktır.