Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yüz yüze görüşme olasılığı hakkında yeni bir açıklama yaptı. İngiltere merkezli Sky News Arabia'ya konuşan Esad, 'Görüşme, Erdoğan'ın sunduğu koşullar altında gerçekleşemez' dedi.

Trabzon-Bayburt Karayolu taşan dere suları nedeniyle ulaşıma kapandı Trabzon-Bayburt Karayolu taşan dere suları nedeniyle ulaşıma kapandı

Evrensel'in aktardığına göre Esad, başkent Şam'da yapılan röportajda, Türkiye ve Hamas ile ilişkilerin yanı sıra ABD'ye karşı tutum ve uyuşturucu madde Captagon'un Suriye'de yaygınlaşması gibi başlıklara da değindi. Esad, 'Uyuşturucu ticaretinden Suriye'de kaos çıkaran ülkeler sorumludur' ifadelerini kullandı.

Esad, daha önce yaptığı birçok açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Suriye topraklarından çekilmeden normalleşmenin mümkün olmadığını dile getirmişti.

Erdoğan ise 17 Temmuz'da yaptığı açıklamda, 'Biz Beşar Esad'la görüşme noktasında kapalı değiliz, görüşürüz. Bütün mesele, onların bize yaklaşım tarzı. Esed maalesef Türkiye'nin Kuzey Suriye'den çıkmasını istiyor. Böyle bir şey olamaz, çünkü biz orada terörle mücadele ediyoruz' demişti. (ileri haber)

Editör: Haber Merkezi