Çamaşır makinelerinde kullanılan kimyasal içerikli temizlik ürünleri ve sudaki kalsiyum oranının yüksekliği kıyafetlerimizde yumuşak dokunun sertleşmesine neden olur. Kıyafetleri yeniden yumuşatmak için satın alınan yumuşatıcılar herhangi bir olumlu etki göstermediğinde doğal bir karışım hazırlayarak kıyafetlerinizi adeta pamuk gibi yumuşatabilirsiniz.

PAMUK GİBİ OLACAK

Sertleşene kıyafetlerimizi yeniden yumuşatmak için pek çok yöntem önerilse de, çoğu zaman kimyasal içerikli ürünler işe yaramayacaktır. Kimyasal içerikli yumuşatıcıların olumlu etki göstermeyi başaramadığından kıyafetlerimizin artık sürekli bu şekilde kalacağını sanarız. Fakat meraklanmayın. Kıyafetleri anında yumuşatan bir doğal yöntem bulunuyor. Bu doğal yöntem sayesinde kıyafetleriniz hiç olmadığı kadar pamuksu olacak.

Sertleşen kıyafetleri anında pamuk gibi yapacak! Evde 4 malzemeyle hem doğal he hesaplı yumuşatıcı hazırlayabilirsiniz - Resim : 1

Kaya Çilingiroğlu Taşınmak için 2 Milyon İstedi Kaya Çilingiroğlu Taşınmak için 2 Milyon İstedi

KIYAFETLERİ YUMUŞACIK YAPAN YÖNTEM

Kıyafet temizliğinde kullanılan tek bir doğal yöntem ile kıyafetlerinizi yeniden yumuşacık yapıya kavuşturabilirsiniz. Hem ekonomik hem faydalı bir karışımla kıyafetlerinizi yeniden tertemiz yapmak için işte doğal temizlik önerilerinden olan yumuşatıcı karışımın hazırlanışı:

Malzemeler

  • 800 ml elma sirkesi
  • 1 çay bardağı karbonat
  • 200 ml ılık su
  • 30 damla kişisel zevkinize göre aromatik yağ

HAZIRLANIŞI

Doğal yumuşatıcı hazırlamak için ilk olarak bir kap içerisine karbonatı dökün. Ardından üzerine suyu ekleyin. Bir süre karıştırdıktan sonra karışıma elma sirkesini ve aromatik yağı ilave edin. Eğer aroma yeterince baskın gelmezse birkaç damla daha yağ ilave edin. Tamamen homojen hale gelene dek karıştırmaya devam edin. Karışımı temi bir şişeye doldurun ve dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Kaynak: İmece Gazetesi