Hüsamettin Tanrıkulu

Durmuş, programda yaptığı konuşmada dijital çağın önemine vurgu yaparak, "Hızla değişen, gelişen ve küreselleşen dünyada her türlü bilginin dijital yansımaları insan yaşamının her alanında kendini göstermeye devam ediyor. Dijital çağın gerisinde kalmadan zamanın ruhunu yakalamak, dijital gelişmeleri gençlerimize sunabilmek vazifesi geleceğin inşasında hayati öneme sahiptir." dedi.

Ayrıca, gençlerin dijital okur-yazarlık ve kod yazma konusundaki kabiliyetlerini takdir eden Durmuş, Türkiye Yüzyılı'nın mimarları olarak gençlere büyük bir sorumluluk düştüğünü belirtti. "Sizler millî şuur ve vatan sevgisini dijital potada eriten, gelişen ve büyüyen Türkiye'nin teknoloji kahramanlarısınız," diye ekledi.

Bozyazı Belediyespor, Mersin Süper Amatör Lig B Grubu 7. Hafta Hazırlıklarını Sürdürüyor Bozyazı Belediyespor, Mersin Süper Amatör Lig B Grubu 7. Hafta Hazırlıklarını Sürdürüyor

Konuşmasında eğitim-öğretim iş birliğine de değinen Durmuş, öğretmen-veli iş birliğinin önemine vurgu yaparak, "Hedefimiz zamanı yakalayabilen, sorgulayan ve araştıran nesiller inşa etmektir. Bu bağlamda farklı projelerde velilerimizle sık sık bir araya geliyoruz," ifadelerini kullandı.

Etkinliğin sonunda, Codeweek Haftası Kodlama Şenliği'nin açılış kurdelesi kesildi ve Durmuş, hazırlanan stantları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Programa, İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un yanı sıra İl Millî Eğitim Şube Müdürü Muhammet Şahin, Akdeniz İlçe Millî Eğitim Müdürü Saim Demir, çok sayıda öğrenci, öğretmen ve veli katıldı.

Kaynak: Hüsamettin Tanrıkulu