Alanya Oba Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Atilla Karaoğlan yönetecek. Bu mücadele beIN SPORTS 1 ekranlarından futbolseverlerle buluşacak.

İLK 11'LER

Corendon Alanyaspor XI: Yusuf, Augusto, Furkan, Aliti, Yusuf Özdemir, Richard, Janvier, Novais, Efecan, Eduardo, Cordova

Fenerbahçe XI: Livakovic, Osayi-Samuel Becao, Djiku, Ferdi, İsmail, Fred, Szymanski, İrfan, Tadic, Dzeko.

İsmail Kartal yönetiminde Süper Lig'deki 4 maçından galibiyetle ayrılan ve UEFA Avrupa Konferans Ligi eleme turları, play-off karşılaşmaları ile ilk grup maçında yenilgi yüzü görmeyerek 11 maçta 11 galibiyet elde eden sarı-lacivertliler, galibiyet serisini sürdürmek istiyor.

Süper Lig 5. hafta maçında Ülker Stadı'nda ağırladığı Bitexen Antalyaspor'u 3-2 mağlup eden Fenerbahçe, 6. hafta mücadelesinde, 7 puanla 9. sırada yer alan Corendon Alanyaspor ile kozlarını paylaşacak.

Cengiz Ünder ve Bartuğ Elmaz yok

Fenerbahçe'de 3 Eylül'deki MKE Ankaragücü deplasmanında ikinci yarı gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kalan ve bir maçlık cezasını atlatan İsmail Yüksek, bu maçta forma giyebilecek.

Cengiz Ünder ve Bartuğ Elmaz yok

Fenerbahçe'de 3 Eylül'deki MKE Ankaragücü deplasmanında ikinci yarı gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kalan ve bir maçlık cezasını atlatan İsmail Yüksek, bu maçta forma giyebilecek.

Bitexen Antalyaspor maçının ilk dakikalarında sakatlanarak oyundan çıkan Cengiz Ünder ile Bartuğ Elmaz ise tedavilerinin sürmesi nedeniyle kadroda yer alamayacak.

Bu istatistiklere dikkat

Arda Turan: "Süperstarların çok iyi oynadığı bir Beşiktaş var" Arda Turan: "Süperstarların çok iyi oynadığı bir Beşiktaş var"

Fenerbahçe'yi konuk ettiği son iki Süper Lig maçını kaybeden Alanyaspor, bugüne kadar sarı-lacivertli ekipten üst üste üç iç saha mağlubiyeti almadı.

Alanyaspor ile oynadığı son üç Süper Lig maçını toplam 13 gol atarak kazanan Fenerbahçe, daha önceki altı

karşılaşmalık süreçte sadece bir galibiyet alabilmiş (2B 3M) ve rakip filelere beş gol gönderebilmişti.

Oynadığı son dört Süper Lig maçından da beraberlikle ayrılan Alanyaspor, kulüp tarihinin en uzun serisini

yaşıyor. Süper Lig'de üst üste beş beraberlik alan son takım Nisan 2021'de Trabzonspor (5B).

Süper Lig'de İsmail Kartal yönetiminde çıktığı son 16 deplasman maçını kaybetmeyen Fenerbahçe (11G 5B),

lig tarihinde tek teknik direktör ile daha uzun tek serisini Laszlo Szekely'nin görev yaptığı 21 karşılaşmalık

süreçte yakaladı (Nisan 1960-Mayıs 1961)

Editör: Haber Merkezi