Manisa’nın Soma ilçesinde, AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun sahibi olduğu Fernas Madencilik'te sendikaya katıldıkları ve hak taleplerinde bulundukları için işten çıkarılan madencilerden oluşan 5 kişilik bir heyet, işverenle bir görüşme gerçekleştirdi. Madenciler, 53 gündür eylem yapıyor.

Sosyal Medyadan Yardım İstemişti! Bakan Yerlikaya Duyurdu: Cinsel İstismara Uğradığını İddia Eden Genç Kadın Koruma Altı Sosyal Medyadan Yardım İstemişti! Bakan Yerlikaya Duyurdu: Cinsel İstismara Uğradığını İddia Eden Genç Kadın Koruma Altı

İlk toplantı olumlu bir atmosferde geçti. Görüşmede, ücretlerin iyileştirilmesi, işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerinin güçlendirilmesi, promosyon ödemelerinin işçilere yapılması ve sendika üyeliği nedeniyle işten çıkarılan madencilerin işe geri alınması gibi konular masaya yatırıldı.

İşverenden Olumlu Teklifler

İşveren, madencilerin maaşlarının ocak ayı itibarıyla güncellenmesini, bu süreçte işçilere alışveriş çeki ile destek verilmesini, promosyon ödemelerinin yapılmasını ve işten çıkarılanların geri dönme taleplerinin kabul edileceğini, geri dönmek istemeyenlerin ise tazminatlarının ödeneceğini önerdi.

İkinci Görüşme Bekleniyor

Görüşmelerde, grev süresince biriken ücretlerin de işçilere ödenmesi konusu gündeme geldi. Fernas ile madenciler arasındaki bu görüşme, 19 Ekim’de (bugün) Bağımsız Maden-İş Sendikası ile değerlendirilecek ve işverenle ikinci bir görüşme yapılacak. Nihai anlaşmanın detayları ise bu ikinci toplantıda yazılı olarak açıklanacak.

Kaynak: Haber Merkezi