Spor

Galatasaray'da Hocaların Galibiyet Yarışı: Okan Buruk Fatih Terim'i Solladı

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, şu ana kadar çıktığı 108 maçtan 81 galibiyet ile ayrıldı. Yüzde 75 galibiyet oranını yakalayarak Fatih Terim'i geride bıraktı. Öte yandan Fatih Terim, Galatasaray'daki ilk 108 maçında 73 galibiyet kazanarak yüzde 67 galibiyet oranına ulaşmıştı.

Abone Ol

GALİBİYET YÜZDESİNDE BURUK FARK ATTI

Galatasaray'ın başarısı rakamlara da yansırken, buna karşın camiada sert eleştiriler almaya devam ediyor. Takvim gazetesinin araştırmasına göre, Buruk'un 2.5 yılda sağladığı bu başarı dikkat çekiyor. 50 yaşındaki teknik adam, Galatasaray tarihinin en başarılı dönemlerinden birini geride bırakmayı başardı. Buruk, Galatasaray'da şu ana kadar 108 resmi maçta görev aldı ve bu maçların 81'ini galibiyetle tamamladı. Yüzde 75 galibiyet yüzdesini yakalarken, puan ortalaması da 2.36 oldu. 

ATILAN GOL SAYISINDA TERİM, BURUK'U GEÇTİ

Fatih Terim, Galatasaray'daki ilk 108 maçında 73 galibiyet elde ederek yüzde 67 galibiyet yüzdesi ve 2.24 puan ortalaması yakalamıştı. Öte yandan Buruk, 108 resmi maçta 107 gol yerken, Terim'in takımı bu süreçte 125 gol yemişti. Terim'in, Buruk'u geçtiği tek alan ise atılan gol sayısı oldu. Terim'in döneminde 280 gol atılırken, Buruk döneminde bu sayı 251'de kaldı. Terim, Galatasaray'la 4 yıl üst üste şampiyonluk yaşadı ve 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası’nı kazanarak unutulmaz bir başarı elde etti. 

"30 OYUNCUYA NEDENN PARA ÖDÜYORUZ"

Buruk’un Galatasaray'daki geleceği ise merakla bekleniyor. Önceki gün İzmir'de bir panele katılan Fatih Terim, yoğun maç fikstürü ile ilgili olarak, "Trafik sıkışmış, gün yok. Başarılı olmak istiyorsan 60'tan aşağı maç oynamayacaksın. Futbolculara gidelim, benle ayrı düşünmüyordur. Rotasyon bunun için var; o zaman biz 30 oyuncuya neden para ödüyoruz?" şeklinde konuşmuştu.