Özel Haber

Gaziler Günü'nde Çocuklar Ve Gaziler Birlikte Yürüdü

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanının verilmesinin 103. yıl dönümü nedeniyle Mersin’de anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Gaziler ve Mersin Çocuk Hakları Çocuk Komitesi çocukları, Valilik tarafından düzenlenen kortej yürüyüşüne katıldı.

Abone Ol

Ahmet Sütcü

Mersin Ulu Cami önünde bir araya gelen çocuklar ve gaziler, birlikte fotoğraf çekildi ve samimi bir sohbet ortamı oluşturdu. Bu buluşma, kuşaklar arası dayanışmanın güzel bir örneğini sergiledi. Daha sonra, Ulu Cami önünden Cumhuriyet Alanı’na kadar devam eden kortejde, katılımcılar birlikte yürüdüler.

Korteje, "Çocuk Yetişkin Buluşması" projesi kapsamında Mersin Gündüzlü Bakım ve Aktif Yaşam Merkezi'nden 60 yaş üstü yetişkinler de katılım sağladı. Proje müdürü Mustafa Sarı, belirli gün ve haftalarda, milli günlerde gazileri, çocukları ve yetişkinleri bir araya getirmenin önemine vurgu yaptı. Sarı, "Milli değerlerimizi yaşatmanın ve milli günlerimizi anmanın onurunu ve gururunu birlikte yaşıyoruz" diyerek etkinliğin amacını açıkladı.

Bu anlamlı etkinlik, Mersin’deki toplumsal dayanışmayı güçlendirirken, çocukların ve gazilerin bir arada olmasının getirdiği coşkuyu da pekiştirdi.