Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi unvanı ve Mareşal rütbesi verilmesinin yıldönümü vesilesiyle mesaj yayınlayan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, 'Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi unvanı ve Mareşal rütbesi verilmesinin yıldönümünde, başta liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için mücadele eden, fedakarlık gösteren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, Gaziler Günü'nü kutluyorum' dedi.

Vekil Kış ifadelerinde şunları kullandı;


'Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 yılında, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, 'Gazi unvanı ve Mareşal rütbesi verilişinin 102. yıl dönümündeyiz. TBMM tarafından kendisine verilen bu unvan ve rütbe karşısında, 'bütün askerlik yaşamının en büyük iftihar kaynağı olarak taşıyacağını' ifade eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yeni bir rütbe ve unvan kararını doğrudan doğruya, orduya ve millete dayanan büyük bir iltifat ve teveccüh olarak nitelendirmiştir.
Ulusal Kurtuluş Mücadelemiz, en güç koşullarda, kahramanlıklarıyla ve koşulsuz fedakarlıklarıyla canlarını ortaya koyan şehitlerimiz ve gazilerimizin büyük zaferi ile sonuçlanmıştır. Birlik ve beraberliğimizi her şeyin üzerinde tutan, vatan ve toprak bütünlüğümüz için hala mücadele eden tüm kahramanlarımıza vefa borçluyuz.

KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı

Gazilerimiz bu ülkenin iftihar kaynağıdır. Vatanseverliğin temsilcileri olan gazilerimize vefa borcumuzu yerine getirmek, onların sorunlarını daha fazla gündeme getirmek ve çözmek en büyük sorumluluğumuzdur. Gazilerimizin; eğitim, sağlık, istihdam, rehabilitasyon, özlük haklar gibi birçok konuda çözüm bekleyen talepleri vardır. Bütün gazilerimizin ve şehit yakınlarının mağduriyetlerini çözmek bu devletin en asli görevi olmalıdır. Bu vesile ile; Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi unvanı ve Mareşal rütbesi verilmesinin yıldönümünde, başta liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için mücadele eden, fedakarlık gösteren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, Gaziler Günü'nü kutluyorum'

Editör: Haber Merkezi