Gaziler Günü Mersin'de Törenle Kutlandı Gaziler Günü Mersin'de Törenle Kutlandı

İsrail'in Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait bir helikopterin düştüğü açıklandı. Olayda iki asker öldü.

The Times of Israel haber sitesinin aktardığına göre, İsrail ordusu yaşanan olayı 'kaza' olarak nitelendirirken, olayda yaralananların da olduğu bilgisi verildi. İsrail Hava Kuvvetleri'nin (IAF) yaptığı ilk incelemeye göre, 123'üncü Filo'ya mensup 'UH-60 Black Hawk' tipi helikopter, çatışmalarda yaralanan bir savaş mühendisini tahliye etmek üzere Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine uçmuştu. Helikopter de Birim 669 tıp ekibi de vardı. Helikopter, Refah'ta İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) bulunduğu noktaya yerel saatle 12.30'da iniş yapmaya çalıştığı sırada düştü. Yapılan incelemede, helikopterin 'düşman ateşi sonucu' düşmediği ve olayın helikopter inmeden kısa bir süre önce yaşandığı tespitine yer verildi.

SEKİZ YARALI HASTANEYE KALDIRILDI, DÖRDÜNÜN DURUMU AĞIR

İncelemede helikopterin bu sebeple 'çok büyük bir yükseklikten düşmediği' tespitinde de bulunulurken, helikopter olayda büyük zarar gördü, helikopterde bulunan herkes yaralandı. İki askerin hayatını kaybettiği olayda yaralanan sekiz kişi hastanelere kaldırıldı. Dört yaralının durumu ağır. Bu kişilerin arasında yaralı mühendisin de olduğu belirtildi.

The Times of Israel'in yorumuna göre, IAF her ne kadar olayı 'kaza' olarak tarif etse de olaya neyin yol açtığı henüz netlik kazanmış değil. Helikopterin neden düştüğünün belirlenebilmesi için inceleme başlatılırken, ölen askerlerin kimlikleri henüz açıklanmadı. 

Kaynak: Haber Merkezi