Ahmet Davutoğlu'nun liderliğindeki Gelecek Partisi, milletvekillerinin parti değişikliğiyle sarsılıyor. 10 milletvekiline sahip olan Gelecek Partisi'nden 7 vekilin kesin olarak AK Parti'ye geçmesi bekleniyor. Bu gelişme, partiler arası dinamiklerde önemli değişimlere işaret ediyor.

AK PARTİ'YE KATILACAK İSİMLER
Geçiş yapacak milletvekillerinden üçü şimdiden kamuoyuna sızdı: Selim Temurci, İsa Mesih Şahin ve Nedim Yamalı. Bu isimlerin geçmişte AK Parti'de çeşitli görevlerde bulundukları biliniyor. Temurci, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı; Yamalı, AK Parti Ankara İl Başkanlığı; ve Şahin, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı görevlerinde bulunmuştu.

Ayrıca, Gelecek Partisi'nden AK Parti'ye geçmesi beklenen dört isim daha var: Selçuk Özdağ, Kani Torun, Mustafa Bilici ve Hasan Ekici. Özdağ, AK Parti'de üç dönem Manisa milletvekilliği yapmış; Ekici, Gelecek Partisi Konya il başkanı olarak görev yapmış; Torun ise Gelecek Partisi Genel Sekreterliği görevinde bulunmuştu.

Mecliste 'Kılıçdaroğlu' gerginliği: AKP'li ismin sözleri tepkilere neden oldu! Mecliste 'Kılıçdaroğlu' gerginliği: AKP'li ismin sözleri tepkilere neden oldu!

KARŞI ÇIKAN VE KARARSIZ İSİMLER
AK Parti'ye geçmeyi reddeden iki isim ise hukukçu Serap Yazıcı Özbudun ve İstanbul milletvekili Doğan Demir. İkili, geçiş kararına sıcak bakmadıkları yönünde kesin bir tutum sergiliyor. Ayrıca, Emine Erdoğan'ın eski özel kalem müdürü Sema Silkin Ün'ün de kararsız olduğu belirtiliyor. 

Kaynak: Haber Merkezi