BMJ Journals’da yayımlanan bir araştırmanın değerlendirildiği röportajda, Covid aşılarının milyarlarca insana uygulanmasının ardından ortaya çıkan spekülasyonlar ve gerçekler masaya yatırıldı.

Prof. Dr. Uzbay, son dönemde özellikle gençlerde görülen kalp hastalıkları ve pıhtı oluşumlarının altında yatan nedenler hakkında bilgi verdi. Günümüz gençlerinin obezite, sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam tarzı ve bazı uyarıcı maddelerin kullanımı gibi faktörler nedeniyle kalp krizi ve pıhtı gibi sorunlara daha yatkın olduğunu belirtti.

Yenişehir İsmet İnönü Bulvarı’nda Yol Yenileme Çalışması Yenişehir İsmet İnönü Bulvarı’nda Yol Yenileme Çalışması

Aşılarla ilgili olarak ise Prof. Dr. Uzbay, "Covid aşıları milyarlarca insana uygulandı. Bir sorun yaratsaydı bu kadar geniş bir popülasyonda gözden kaçırmak mümkün değildi," dedi ve ekledi, aşıların kalp hastalığına veya pıhtıya yol açtığına dair iddiaların bilimsel bir dayanağı olmadığını, bu iddiaların medya ve sosyal medya destekli algı yönetimine dayandığını ifade etti. Üsküdar Üniversitesi'nden Prof. Dr. Uzbay, Covid-19 aşılarının kalp hastalığı ve pıhtı oluşumuna neden olduğu yönündeki spekülasyonlara karşı çıkarak, "Yirmi milyon kişinin bir yıl boyunca takip edildiği çalışmanın sonuçlarına göre aşıların insanları kalp hastalıkları ve pıhtı riskinden koruduğunu gösteriyor," şeklinde konuştu. Kalp hastalıklarının genel toplumda görülme sıklıklarının belli olduğunu kaydeden Prof. Dr. Uzbay, gençlerde artan kalp hastalıkları ve pıhtı sorunlarının altında yatan yaşam tarzı faktörlerine dikkat çekti ve bu konuların daha fazla gündeme getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Muhabir: DEVRİM KARTAL