Akademi İmge eğitim kadrosundan Betül Şimşek, Senem Başer ve Sema Çolak, gençlerin gelecek kaygısı nedeniyle artan öfke problemleri üzerine açıklamalarda bulundu. Uzmanlar, özellikle sınav stresi ve geleceğe dair belirsizliklerin gençlerde kaygıyı artırdığını ve bu durumun öfkeye dönüştüğünü belirttiler.
"Gençler, gelecekten beklentileri konusunda ümitsizlik girdabına kapılıyor. Kendilerine, ailelerine ve çevrelerine öfkeli hale geliyorlar. Bu da empati eksikliği ve akran zorbalığına yol açıyor," diyen uzmanlar, sağlıklı bir toplumun ancak kendini tanıyan ve duygularını yönetebilen bireylerle mümkün olabileceğini vurguladılar. Akademi İmge olarak gençlerin duygusal ve bilişsel gelişimlerini desteklemek amacıyla çalışmalar yürüttüklerini ifade ettiler.
TEKNOLOJİ KULLANIMI ODAKLANMA SORUNLARINI TETİKLİYOR
Yoğun teknoloji kullanımının gençlerde ve hatta yetişkinlerde dikkat ve odaklanma sorunlarına neden olduğunu belirten uzmanlar, bu problemin çözümü için teknoloji destekli eğitim programları geliştirdiklerini söylediler. Yapay zeka destekli hızlı okuma ve dikkat gelişim programlarıyla bu sorunların üstesinden geldiklerini ifade ettiler. Betül Şimşek, Senem Başer ve Sema Çolak, Berard AIT işitsel algı yöntemi ile dikkat, odaklanma, hafıza ve özgüven gelişimi sağladıklarını belirtti. Bu yöntemin her yaş grubundan birey için uygulanabildiğini ve akademik başarı ile yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini dile getirdiler.
"Dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu ve disleksi gibi özel eğitim gereksinimlerine yönelik alternatif eğitim programları sunuyoruz. Amacımız, bireylerin kendilerini tanıyarak kaygı ve öfke gibi olumsuz duygularını dönüştürmelerine, problem çözme becerilerini geliştirmelerine ve hayat kalitelerini yükseltmelerine yardımcı olmaktır," dediler.