Çevre

Geri Sayım Başladı: 2024'te Son Kez Görülecek

Eski kültürlerin kehanetlerine göre kaos ve savaşın habercisi olarak kabul edilen "Süper Kanlı Ay" tutulması için geri sayım başladı! 17-18 Eylül gecesi, gökyüzü tutulması; kırmızı bir mistik şölen sunacak.

Abone Ol

Bu yılın dördüncü ve son tutulması için geri sayım başladı. Gökyüzünde bu hafta görsel şölen izlenecek. Süper Kalı Ay tutulması izleyenleri büyüleyecek. Dünya; Güneş ve Ay'ın arasından geçerken 17-18 Eylül gecesi Ay'ın gölgesi Dünya'nın üzerine düşerek Süper Kanlı Ay tutulmasını başlatacak.

AY 14 KAT PARLAK GÖRÜNECEK

Dünya, Ay v e Güneşin arasına girip tutulma başladığında Ay; yüzde 14 daha parlak ve Dünya atmosferinden yansıyan Güneş ışığı sayesinde kan kırmızısı bir görünüme bürünecek.

Önce 16 Eylül'de Dolunay gerçekleşek. Süper Kanlı Ay tutulması da 18 Eylül'de saat 05.15'te başlayıp 06.16'da sona erecek. Tutulma; Avrupa, Afrika ve Aya'nın büyük bölümünden izlenebilecek. "Kanlı Ay" terimi ayrıca tarihte bazı kültürlerde kehanet olarak görülmüştür. Dolunayın kırmızı renge bürünmesi nedeniyle aldığı “Kanlı Ay" kaos ve savaşın habercisi sayılmıştır.