Yaşam

Gıda Kolisi Yardımları İçin Başvurular Başladı

Vakıflar Genel Müdürlüğü her yıl yapılan gıda kolisi yardımları için başvuruların başladığını duyurdu. Ücretsiz şekilde yapılan gıda kolisi yardımlarından kimler faydalanabilir? Başvurular nasıl yapılıyor?

Abone Ol

Vakıflar Genel Müdürlüğü her yıl yapıldığı gibi bu yıl da yeniden ihtiyaç sahibi hanelere gıda kolisi yardımı yapılacağını duyurdu. 

Türkiye'nin 81 ilinde bu gıda kolisi yardımlarından faydalanmak mümkün. Dar gelirli vatandaşlar bu yardımdan faydalanabiliyor. Peki gıda yardımına başvurma şartları neler?  

2024 YILI İÇİN GIDA KOLİSİNE BAŞVURMA ŞARTLARI NELER?

Vakıflar Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, gıda yardımı almak isteyen yurttaşların sosyal güvencesinin bulunmaması veya hane gelirinin net asgari ücret miktarından fazla olmaması şartı arandığı belirtildi. 

Yine 7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun gereğince aylık alanlar da gıda yardımından faydalanabilecek.

GIDA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kuru gıda yardımı hizmetinden yararlanmak isteyen dar gelirli yurttaşların "Vakıflar Genel Müdürlüğü Aşevi ve Kuru Gıda Hizmeti Başvuru Formu"nu doldurmaları gerekiyor. 

Formların Bölge Müdürlüklerine şahsen veya posta yoluyla iletilmesi isteniyor. Yurt içi kuru yardımı hizmetine başvuruda, çalışabilecek durumda olan 18-65 yaş arasındaki kişilerden Türkiye İş Kurumu iş başvurusu kaydı da talep ediliyor.

Kuru gıda yardımından yararlanan yurttaşların vefatı, muhtaçlığının ortadan kalkması veya bakım altına alınması, bilgi verilmeksizin 3 ay paketin teslim alınmaması gibi durumlarda hizmete son veriliyor.

Öte yandan yurtiçi kuru gıda yardımı hizmetinden yararlanma süresi aralıksız 5 yıl ile sınırlı tutuluyor. 5 yılın sonunda hizmetten yararlanılmaya devam edilmek isteniyorsa yeniden başvuru yapılması gerekiyor.

2024 YILI GIDA YARDIMI KOLİSİNDE NELER VAR?

Kuru gıda yardım paketi 15 kalem gıda ürününden oluşuyor. 3 adet kuru gıda koli tipi bulunuyor. Bunlar A tipi (14 kg) 1-2 kişilik aileler, B tipi (21,5 kg) 3-4 kişilik aileler ve C tipi (28,5 kg) 5 ve üzeri kişilik aileler şeklinde kategorize edilerek hazırlanıyor.