Vakıfbank Başantrenörü Giovanni Guidetti’nin 2018’de başlattığı, VakıfBank’ın sponsorluğunda ve Possible’ın desteğiyle yapılan 'Yarının Sultanları' projesinin bu sezonki ilk ayağı Iğdır‘da gerçekleştirildi. Guidetti ve yardımcıları Saim Pakkan, Fikret Ceylan, İlker Altan; Kazım Karabekir Spor Salonu’nda kız çocuklarına teorik ve pratik voleybol eğitimi verdi. Türkiye’nin en doğusundan en batısına gidilerek kız çocuklarına voleybol dolu bir gün yaşatmayı hedefleyen 'Yarının Sultanları' 2024-2025 sezonunda ilk ayağının gerçekleştiği Iğdır’da Guidetti’nin yanı sıra Genel Menajer Banu Can Schürmann ve Kulüp Müdürü Levent Özvarnalı da çalışmalara katılarak projeye destek oldu. 

TSYD’ye Kayyum Atandı, Oğuz Tongsir Görevden Alındı TSYD’ye Kayyum Atandı, Oğuz Tongsir Görevden Alındı

Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla yapılan etkinliğe Iğdır Valisi Ercan Turan, VakıfBank Spor Kulübü Genel Menajeri Banu Can Schürmann ve Kulüp Müdürü Levent Özvarnalı katıldı.

Iğdır İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün destekleriyle gerçekleştirilen projede Giovanni Guidetti ve yardımcıları, iki farklı grup halinde Iğdır merkez ve çevre ilçelerden katılım sağlayan kız çocuklarıyla bir araya gelirken, antrenmanlar sırasında çocukların büyük ilgisiyle karşılaştı. Teorik ve pratik eğitimler sırasında voleybol ile ilgili birçok bilgi edinme şansı yakalayan çocuklar, çalışmaların ardından soru-cevap bölümünü de ilgiyle takip etti. Guidetti, projede kız çocuklarının sporun yanı sıra sosyal hayatlarında de başarılı olabilmeleri için onlara gerekli moral ve motivasyonu sağlamayı hedefliyor. 

Kaynak: Haber Merkezi