Kültür Sanat

Gişe savaşları: The Marvels'tan Marvel tarihinin en kötü gişe açılışı

Hafta sonu (10-12 Kasım) ABD Box Office verilerine göre, 75 milyon dolar açılış yapması beklenen The Marvels, 47 milyon dolarlık açılışıyla MCU tarihinin en kötü açılışını yaptı.

Abone Ol

10. Exorcist: İnançlı 1.2 milyon dolar Film, başlarına gelenlerden sonra şeytanın en kötüsüyle yüzleşmek zorunda kalan bir adamın hikayesini anlatıyor. Victor Fielding, 12 yıl önce hamile karısını Haiti’deki bir depremde ölümünden sonra kızı Angela’yı tek başına yetiştirmiştir. Ama Angela ve arkadaşı Katherine, ormanda kaybolup üç gün sonra başlarına gelenleri hiç hatırlamayarak geri geldiklerinde bir dizi olay ortaya çıkarak Victor’u şeytanın en kötü haliyle yüzleşmeye zorlar. Victor, ümitsizlik ve dehşet içinde benzer bir olaya tanık olmuş, yaşayan tek kişiyi arar: Chris MacNeil’ı. Oscar ödüllü Ellen Burstyn, 1973’ten bu yana ilk kez 50 yıl önce kızı Regan’ın başına gelenlerle hayatı sonsuza dek değişen oyuncu Chris MacNeil’ın ikonik rolünü yeniden canlandırıyor.

9. Radical 1.8 milyon dolar Radical, ihmal, yolsuzluk ve şiddetle dolu bir Meksika sınır kasabasında yaşayan öğrencilerinin merakını, potansiyelini ve hatta belki de dehalarını ortaya çıkarmak için radikal ve yeni bir yöntem deneyen bir öğretmenin hikayesini konu ediyor.

8. Paw Patrol: Süper Film 1.8 milyon dolar Film, süper köpekçiklerin Macera Şehri’nin güvenliğini sağlamak için içerisine girdikleri mücadeleyi anlatıyor. Macera Şehri'ne büyülü bir meteor çarptığında, PAW Patrol yavrularına süper güçler vererek onları Süper Köpekçiklere dönüştürür. Ekibin en küçük üyesi olan Skye için yeni güçleri, bir rüyanın gerçekleşmesidir. Ancak yavruların ezeli rakibi Humdinger hapisten kaçıp çılgın bir bilim insanı ile iki kötü adam için süper güçleri çalmak üzere iş birliği yaptığında işler daha da kötüye gider. Macera Şehri’nin kaderi tehlikedeyken, Süper Köpekçikler kötüleri çok geç olmadan durdurmak zorunda kalır.

7. Journey to Bethlehem 2.4 milyon dolar Müzikal film, Meryem ile Yusuf'un ve İsa'nın doğuşunun hikayesini, klasik Noel melodilerini yeni pop şarkılarıyla birleştirerek yeniden anlatıyor.

6. The Holdovers 3.2 milyon dolar Öğretmen Paul Hunham, Noel zamanı gidecek tatil yeri olmadığı için eve gidemeyen öğrencilere nezaret etmek için okulda kalır. Ancak çok geçmeden okulda sadece kötü davranışları nedeniyle sürekli atılmakla tehdit edilen Angus adında bir öğrenci kalır. Onlara baş aşçı Mary de eşlik eder. Üçü New England'da çok karlı iki hafta boyunca komik talihsizlikleri paylaşan beklenmedik bir Noel ailesi oluşturur.

5. Dolunay Katilleri 4.7 milyon dolar Film, 1920'lerde Oklahoma'da yaşadıkları bölgede petrol çıkmasıyla mensupları birer birer öldürülen Osage yerli halkını ve o dönem hala iptidai halde olan FBI'ın bu dava için sürdürdüğü soruşturmayı konu ediniyor. 20. yüzyılın başında petrol, bir gecede dünyanın en zengin insanları olan Osage Halkı’na servet kazandırmıştır. Bu Amerikan yerlilerinin zenginliği Osage parasını mümkün olduğunca manipüle eden, gasp eden ve çalan beyaz tüccarları, cinayete başvurmadan önce, hemen cezbetmiştir.

4. Priscilla 4.8 milyon dolar Priscilla, dünyanın en ünlü çiftlerinden biri olan Elvis ve Priscilla Presley arasındaki ilişkiyi konu ediyor. Genç Priscilla Beaulieu, katıldığı bir partide Elvis Presley ile tanışır. Priscilla Elvis ile vakit geçirdikçe, rock'n'roll dünyasının dev yıldızı özel hayatında tamamen beklenmedik bir adama dönüşür. Priscilla için Elvis, yalnızlığına yoldaş, nazik bir arkadaş ve heyecanlı bir aşık olur.

3. Taylor Swift: The Eras Tour 5.9 milyon dolar Film, ünlü şarkıcı Taylor Swift'in tüm müzik kariyerine dair bir yolculuk vadeden The Eras Tour'un sinematik deneyimini izleyiciyle buluşturuyor.

2. Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece 9 milyon dolar Aynı isimli ünlü video oyunundan uyarlanan film, sorunlu bir güvenlik görevlisinin Freddy Fazbear’ın Pizza Dükkanı’nda çalışmasını konu alıyor. Fantezi ve eğlencenin hayat bulduğu bir aile restoranı olan Freddy Fazbear’ın Pizza’da gece vardiyasında çalışan Mike işindeki ilk gecesinde korkunç sürprizlerle karşılaşır. Gecenin karanlığı çöktüğünde, karanlık ve ölümcül bir sır ortaya çıkar; animatronik bebekler canlanır, psikopat katillere dönüşür ve şiddetli bir cinayet serisine başlar.

1. The Marvels 47 milyon dolar 2019 yapımı Captain Marvel'dan sonra ilk kez bir MCU filminin merkezinde göreceğimiz Carol Danvers, yani Captain Marvel, yeni film The Marvels'ta evreni tehdit eden bir tehlikeye karşı Ms. Marvel dizisinin ana karakteri Kamala Khan ve WandaVision ile MCU'ya adım atan Monica Rambeau ile güçlerini birleştiriyor. Carol Danvers yani Captain Marvel, despot Kree tarafından çalınan kimliğini geri kazanır ve Yüce Zeka’dan intikam alır. Ancak yaşanan beklenmedik bir olay sonucu Carol, dengesi bozulmuş bir dünyanın yükünü sırtlanır. Görevi gereği bir Kree devrimcisine bağlı anormal bir solucan deliğine gönderilmesi, hayatını tamamen değiştirecektir. Burada Carol’un güçleri, bir Jersey City hayranı olan Kamala Khan yani Ms. Marvel ve Carol’ın ayrı düştüğü yeğeni S. A. B. E. R astronotu olan Captain Monica Rambeau ile karışır. Bu sürpriz üçlü birlikte hareket ederek kainatı kurtarmaya çalışacaktır.