Tuğçe Dokumacı

Tarsus, Karavan Tutkunlarının Favori Rotası Oldu Tarsus, Karavan Tutkunlarının Favori Rotası Oldu

GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Mürvet Beydağı, Mersin’de kadın girişimcilerin karşılaştıkları zorluklar ve derneğin bu konuda yürüttüğü çözüm yolları hakkında açıklamalarda bulundu. Beydağı, kadın girişimcilerin genellikle finansal ve eğitim anlamında sorunlar yaşadığını ifade ederek, bu zorlukların girişimcilikte ciddi sıkıntılara yol açtığını dile getirdi.

Beydağı, “Girişimci kadınların genellikle karşılaştıkları sorunlar içerisinde finansal ve eğitim anlamında sorunlar yaşanabiliyor. Yeterli finansmana ulaşamıyorlar. Bunun dışında girişimcilik alanında eğitim alınamıyor. Bu durumlar girişimcilikte kadınlara ciddi sıkıntılar yaşatıyor” dedi.

GİŞKAD olarak bu sorunların üstesinden gelmek için çeşitli çözüm yolları geliştirdiklerini belirten Beydağı, özellikle eğitim eksikliği konusunda başvuruda bulunan kadınlara ihtiyaçlarına göre özel eğitim programları oluşturduklarını kaydetti. Ayrıca girişimci kadınlara danışmanlık hizmetleri sunduklarını da vurgulayan Beydağı, “Biz GİŞKAD olarak eğitim eksiği konusunda bize başvuran kadınlara belirlediğimiz ihtiyaçlara göre özel geliştirilmiş eğitim programları oluşturuyoruz. Bu programlar iş planı oluşturma, finans yönetimi, pazar araştırması gibi konuları kapsıyor.” ifadelerine yer verdi.

Beydağı, yakın zamanda kadınlar ve genç girişimciler için girişimcilik akademileri açmayı planladıklarını belirterek, “Girişimci kadınlara danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Yakın zamanda girişimci olmak isteyen ama nereden başlaması gerektiğini bilmeyen girişimci kadınlar ve genç girişimciler için girişimcilik akademileri açacağız. Bizim derneğimizin üyeleri tecrübeli girişimcilerden ve sektör uzmanlarından oluşuyor. Bu sayede kadın girişimcilere ihtiyaçları olan konularda mentörlük yapabiliyoruz. Çünkü derneğimizde rol model olacak kadınımız çok fazla. İstihdam sağlayan, kentimize ve ülkemize katkı sağlayan kadınlarımız çok fazla.” şeklinde konuştu.

GİŞKAD’ın toplumun ekonomik ve sosyal kalkınmasına önemli katkılarda bulunmak için çalıştığını belirten Beydağı, kadınların ve gençlerin potansiyelini ortaya çıkartarak bu sürece destek olmayı hedeflediklerini ve Mersin’deki kadın girişimcilerin karşılaştıkları sorunları çözmek için GİŞKAD’ın kararlılıkla çalıştığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Tuğçe Dokumacı