Özyiğit: “Eğriçam’da Kentsel Dönüşümü Mutlaka Yapacağız” Özyiğit: “Eğriçam’da Kentsel Dönüşümü Mutlaka Yapacağız”

Göç İdaresi Başkanlığı, Suriyelilerin ülkelerine gönüllü ve güvenli dönüşleriyle ilgili yeni düzenlemeleri sosyal medya hesabından duyurdu. Açıklamada, geri dönüş sürecinin medeniyet değerlerine uygun, onurlu ve düzenli şekilde gerçekleşmesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığı belirtildi.

Dört Aşamalı Geri Dönüş Süreci

Suriyelilerin ülkelerine dönüş işlemleri Hatay-Cilvegözü, Yayladağı, Kilis-Öncüpınar, Gaziantep-Karkamış ve Şanlıurfa-Akçakale sınır kapılarından yürütülüyor. Süreç; randevu almail Göç İdaresi Müdürlüğüne başvurusınır kapısı işlemleri ve çıkış olmak üzere dört aşamadan oluşuyor.

Üç Kez İzinli Çıkış-Giriş Hakkı

Geçici koruma statüsündeki Suriyelilere, ülkelerindeki durumu yerinde görebilmeleri için izinli çıkış-giriş hakkı tanınıyor. 1 Ocak’ta başlayan uygulama, 1 Temmuz 2025’te sona erecek ve en fazla üç kez kullanılabilecek. Aile reisi üzerinden tanımlanan bu hak, reisin çıkış yapamayacak durumda olması halinde ergin aile üyeleri tarafından kullanılabiliyor.

Yol İzin Belgesi ve Sınır Kapısı Prosedürü

Çıkış işlemi, www.randevu.goc.gov.tr adresinden randevu alarak başlıyor. Belirlenen tarihte Göç İdaresi Müdürlüğüne başvuran kişi için sınır kapısına seyahat edebilmesi adına 15 gün geçerliliği olan Yol İzin Belgesi düzenleniyor. Belgeyle sınır kapısına giden kişi, işlemlerini tamamladıktan sonra Suriye’ye geçiş yapabiliyor.

Kilis-Çobanbey ve Hatay-Zeytindalı sınır kapılarından çıkış yapanların, dönüşlerini aynı kapıdan yapmaları gerekiyor. Yeni düzenleme, dönüşlerin daha düzenli ve kontrollü şekilde gerçekleşmesini hedefliyor.

Editör: Hüsamettin Tanrıkulu