Gündem

Göç İzleme Derneği ve Pek Çok Kişinin Mal Varlığı Donduruldu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, "terör örgütlerine finansman sağladıkları" iddiasıyla Göç İzleme Derneği ve birçok kişinin mal varlıkları donduruldu.

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Göç İzleme Derneği ve bazı kişilerin mal varlıkları, "terör örgütlerine finansman sağladıkları" iddiasıyla donduruldu. Karar, 6415 sayılı Kanun'un ilgili maddelerine dayandırıldı.

Resmi Gazete'de, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla yayımlanan bir karara göre, "terör örgütlerine finansman sağladıkları" iddiasıyla Göç İzleme Derneği ve birçok kişinin mal varlıklarının dondurulmasına karar verilmiştir. 

Kararda, "6415 sayılı Kanun'un 7. maddesinin 3. fıkrası uyarınca, aynı Kanun'un 3. ve 4. maddeleri çerçevesinde belirlenen fiilleri gerçekleştirdikleri konusunda makul sebepler bulunduğu dikkate alınarak, ekli listelerde adı geçen kişi, kuruluş ve organizasyonların Türkiye'deki mal varlıklarının dondurulması kararlaştırılmıştır" ifadesine yer verilmiştir.