Gündem

Gözler Asgari Ücret Zammında

Birçok kişiyi ilgilendiren asgari ücrete ilişkin ilk toplantı gerçekleşti. Yaklaşık 7 milyon kişi ise asgari ücret zammını merakla bekliyor. Mersin'de tahminler havada uçuşurken vatandaşlardan “Önce enflasyonu düşürün, asgari ücrete zam yapmasanız da olur' çağrısı geldi.

Abone Ol

Meryem KARADAĞ/Rabia ARSLAN

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ev sahipliğinde toplandı. Toplantıda işçi kesimi Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, işveren kesimini ise Türkiye İşveren Sendikası Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Özgür Burak Akkol temsil etti. Toplantı öncesinde çeşitli tahminler yapılırken biz de Mersinlilere 'Sizce asgari ücret ne kadar olmalı?' diye sorduk.


'NE ZAM VERSİN, NE ZAM YAPSIN'
Önce zamları durdurmalarını söyleyen bir vatandaş, 'Bence geçemez mümkün değil, çünkü bir tane beş tane insan yok milyonlarca insan var bunu verince geri bizim cebimizden çıkacak para, yani şöyle söyleyim kaşıkla verip kepçeyle geri alacaklar. Keşke enflasyon yerinde dursa da artmasa, maaşta sabit kalsın enflasyonda sabit kalsın. Ne zam versin,ne zam yapsın' diye konuştu.
Halkın askeri ücrete gelecek zam için tahminleri 10.000-11.500 arası gidip geliyor. Peki sizce ne kadar olmalı kısmına cevapları ise 'en az 20-25 olmalı ki bu şartlarda geçim sağlanabilsin'


'NE ZAMAN PARA CEBİME GİRER O ZAMAN İNANIRIM'
Eski çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilginin 500 dolar sözüne karşı konuşan bir başka vatandaş 'Hangi söz tutuldu ki bu tutulsun, ama umarım olur çok vaatler varda icraat yok ama sözlerini tutmuyorlar. Zannetmiyorum, bence vermezler. Ne zaman para cebime girer o zaman inanırım' ifadelerini kullandı.
Pahalılığın durması gerektiğini söyleyen bir başka vatandaşsa, 'Ne kadar olursa yetişmez burada önce zamları durdursunlar sonra zam meselesi konuşulsun. Bu pahalılıkta ne kadar olursa olsun kurtarmaz. Pahalılık dursun. Zam yapmasınlar, fiyatlar düşürülsün.