Tuğçe Dokumacı

USART UNİART ve ADD Mersin Şubesi'nin işbirliğiyle dördüncüsü düzenlenen sanat sergisi "Parola Ayşe: Sergiye Katıl" ile Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü anılıyor. Aynı gün, Gözne Meydanı'nda Atatürkçü Düşünce Derneği işbirliği ile Lozan Antlaşması'nın 101. yılı özel bir etkinlikle kutlanacak.

Lozan Barış Şenliği program akışı işe şu şekilde olacak:

Açılış Konuşmaları (Saat 17:00): Günün anlam ve önemine ilişkin açılış konuşmaları yapılacak.

Onur Öymen Konferansı (Saat 17:30): Onur Konuğu Emekli Büyükelçi Onur Öymen, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde Lozan Barış Anlaşması'nın önemini vurgulayacak bir konferans verecek.

MEÜ Rektör Yardımcısı İsmail Yağcı’dan MESİAD’a Ziyaret MEÜ Rektör Yardımcısı İsmail Yağcı’dan MESİAD’a Ziyaret

Kıbrıs Barış Harekatı Sergisinin Açılışı ve Lozan Şiirinin Okunması (Saat 18:00): USART UNİART ve ADD Mersin Şubesi'nin düzenlediği serginin açılışı yapılacak ve özel olarak seçilen Lozan Şiiri okunacak.

Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Gösterisi ve Davul Zurna Eşliğinde Eğlence (Saat 18:30): Renkli halk oyunları gösterisi ve canlı müzik ile katılımcılara eğlenceli anlar yaşatılacak.

Etkinlik saat 19.30’da sona erecek.

27 Temmuz'da Gözne'de gerçekleştirilecek bu özel etkinliğe tüm vatandaşların katılımı bekleniyor. Lozan Barış Şenliği, tarihi ve kültürel zenginliğini bir araya getirerek, unutulmaz bir gün vaat ediyor.

Whatsapp Image 2024 07 27 At 13.00.13

Kaynak: Tuğçe Dokumacı