Özel Haber

Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır: "Bu Ülkede Erken Bir Seçim Olacak"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, 2028 yılına kadar erken seçim yapılmayacağı yönündeki iddialara yanıt verdi.

Abone Ol

Tuğçe Dokumacı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, 2028 yılına kadar erken seçim yapılmayacağı yönündeki iddialara yanıt verdi. Başarır, AK Parti Milletvekili Mehmet Uçum’un “Erdoğan’ın birikimlerinden faydalanacakmışız” sözleri üzerine sosyal medya hesabından bir video yayımladı. Başarır, videoda, "Bu ülkede erken bir seçim olacak. Zorunluluktur. Çünkü yolsuzluklar, yoksulluğu getirmiştir. Milyonlarca işçi, emekli, çiftçi açlık sınırının altında yaşıyorsa, bir ülkede seçim şarttır," ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın ailesi ve çevresindekilerin yolsuzluklarına dikkat çeken Başarır, "Sana şunu garanti ediyorum; Erdoğan’ın ailesinin, ona yakın olan iş adamlarının, siyasetçilerin, o birikimlerinin mutlaka hesabını verecek. Yoksul milyonlarca insan rahatlayacak," dedi. Ayrıca, "Erdoğan’ın ailesinin ve ona yakın olanların vergi ödemeyerek milyonlarca lira kazanan çetelerin birikimlerine el koyacağız. Merak etmeyin," diyerek, halkın çıkarlarını korumaya kararlılıklarını vurguladı.