Ebru DOST

Mersin'e ve Mersinlilere hizmette katkıda yerel basının da önemine dikkat çeken CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, 'Sizlerin bizlere ilettiği doğru enformasyonlar ile Mersin'in sorunlarını meclise taşıyacağız. Mersin'de neler olup bittiğini sizler bize ileteceksiniz. Sizden aldığımız haberlerle Mersin'in sorunlarını parlamentoya taşıyacağız. Sizden aldığım bilgilerin doğruluğu ve gerçekliğiyle orada özgüvenle oturacağımdan eminim' dedi.

'KADIN VEKİL OLMAM ÇOK ONORE EDİCİ'

Mersin'de 25 yıl aradan sonra gelen CHP'den ilk kadın vekil olduğunu söyleyen Vekil Kış, ' Aldığım sorumluluk çok onure edici. CHP Mersin'de 25 yıldır kadın milletvekili çıkaramadı. Benim bu şehirde vekil olmam çok onur verici. Önemli bir sorumluluk aldım. Geçen günlerde bir genç kızın erkek arkadaşı tarafından darp edilmesini kürsü konuşması alarak parlamentoda dile getirdim. Kadına şiddet önergesi meclise verildi. AKP ve MHP'li vekillerce ret oyu verildi. Bunun araştırılması lazım. Ayrıca yıllardır tamamlanamayan Çeşmeli- Taşucu otoyolu sorununu da dile getirdim.

'AKŞENER'İN AÇIKLAMASI TALİHSİZDİ'

Vekil Gülcan Kış, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partisini kurma sürecinde CHP'den aldığı 15 vekil için pişman olduğunu dile getirdiğiyle alakalı, 'Siyasette böyle iniş çıkışlar olur. Maalesef bu da talihsiz bir açıklamaydı. Doğru bulmuyorum' diye konuştu.

Bakanlık'tan 'Teğmenler' Açıklaması Bakanlık'tan 'Teğmenler' Açıklaması

SEÇER'E DESTEK AÇIKLAMASI

Gülcan Kış, Vahap Seçer başkanlığında Mersin'de STK'lar ile beraber çalışmanın önemine dikkat çekerek, 'Mersin çok Bakan, Milletvekilleri, Belediye Başkanları çıkardı. Bu süreçte Mersin'in bir lobi sıkıntısı yaşadığını hepimiz ayrı ayrı biliyoruz. Vahap Seçer bu kentte bir lobi oluşturma, STK'ları bir araya getirmek gibi bir görev üstlendi. Bu da Mersin'de başka bir hava yarattı. Yerelde başkanımızın yarattığı havayı genelde de milletvekili olarak bizler sağlayacağız. İşte o zaman birlik beraberlik içinde Mersinimize yapacağımız en güzel katkıları sunmak gibi bir görevimiz var. Aslında ideolojiler ne olursa olsun ben inanıyorum ki ortak paydamız 'Mersin' olduğu düşüncesiyle yol aldığımızda üstesinden gelemeyeceğimiz bir iş yok' dedi.

'MERSİN'E ÖZEL STATÜ VERİLMELİ'

Mersin Üniversitesi'nin düzenlediği 'Afet Döneminde Gazetecilik ve Basın' isimli konferansa da katılan Gülcan Kış, kendisinin bir inşaat mühendisi olduğunu ve Şubat 2023'te gerçekleşen Maraş ve Hatay depremlerinin ardından Afet Eylem Planı için hükümetin çok geç kaldığını belirtti. Kış, Mersin'in de özel statü, özel bölge ilan edilmesi gerektiğini söyleyerek, 'Mersin'in nüfusu resmi veriler dışında 2.7 milyona ulaştı. Buranın özel bölge ilan edilmesi için Cumhurbaşkanına iki defa mektup yazdım ama cevap vermedi. Ben inşaat mühendisiyim. Yaşanan depremler sonrası bir afet eylem planı olmalı. Hükümetin deprem olmadan önce neler yapılacağı konusunda bir çalışması olmalı. Zemin etüt yapılmadan yapılan inşaatlar tekrar yıkılır. Hükümet bir torba yasayla hemen çalışmalara başladı. Torba yasayla inşaatlar başladı ve bunu kanunlaştırıldı. Biz bunlara da karşı çıktık. Bu konular torba yasaya girecek kadar basit konular değildir. Mühendisler, belediyelerden görüş alınarak yapılmalıdır' diye konuştu.

Ayrıca Kış'a, isminin bir gazeteci ile yan yana geldiği iddialarının sorulması üzerine gülümseyerek, 'Hassasiyetiniz için sağ olun, durumu değerlendireceğiz' cevabını verdi.

Editör: Haber Merkezi