Gündem

Güler’den Yunanistan ve ABD Açıklaması: İnşallah Böyle Devam Edeceğiz

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Yunan heyeti ile Ankara'da gerçekleştirilen Güven Arttırıcı Önlemler Toplantısı'nın olumlu geçtiğini belirtti.

Abone Ol

Türkiye ile Yunanistan arasında Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı’nın dördüncüsü 13 Kasım’da Ankara’da Milli Savunma Bakanlığı’nda yapıldı. Toplantıda iki ülke arasındaki güvenlik ve işbirliği konuları ele alındı. Toplantının ardından bir açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, görüşmelerin olumlu bir havada geçtiğini ve iki ülkenin ilişkilerini geliştirmeye yönelik adımlar attığını söyledi. Güler, Türkiye’nin Yunanistan ile barışçıl ve yapıcı bir diyalog içinde olmaya devam edeceğini belirtti.

Bakan Güler, ayrıca partisinin TBMM Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Güler, Türkiye-ABD ilişkilerine ilişkin olarak, “Amerika ile ilgili durum aynı şekilde devam ediyor. Herhangi bir yeni gelişme olursa sizlerle paylaşırız. Biz her zaman diyalogdan yana olduk. ABD ile ortak çıkarlarımız olduğu gibi farklılıklarımız da var. Bunları konuşarak çözmeye çalışıyoruz.” dedi.

Güler, Yunanistan ile yapılan Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı’nın devamının ne zaman ve nerede yapılacağına dair ise, “Bu toplantının ikincisi Yunanistan’da yapılacak. Ancak henüz kesin bir tarih belirlenmedi. Cumhurbaşkanımızın Yunanistan’a yapacağı ziyaretten sonra bu toplantı gerçekleşecek. Tarihi Yunan tarafı belirleyecek. Biz de ona göre hazırlanacağız. Bu toplantıların amacı iki ülke arasında güveni artırmak ve işbirliğini güçlendirmektir.” şeklinde konuştu.