Özel Haber

Gülnar’da Çocuk Hakları Parkı İçin İlk Adım Atıldı

Gülnar'da Çocuk Hakları Parkı projesi için ilk adım atıldı. Belediye Başkanı Fatih Önge, çalışmaların başladığını duyururken, projenin çocuklara yönelik farkındalık yaratmayı hedeflediğini belirtti.

Abone Ol

Tuğçe Dokumacı

Gülnar Belediyesi, çocukların haklarına vurgu yapan yeni bir park projesi için çalışmalara başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Hakları Çocuk Komitesi, geçtiğimiz günlerde Mersin'in çeşitli ilçelerinde Çocuk Hakları Parkı oluşturulması için bir karar aldı. Bu karar doğrultusunda, Mezitli ve Gülnar ilçelerinde belediyelerin katkılarıyla park projeleri hayata geçirilecek.

Gülnar'da Park İçin İlk Adım Saray Mahallesi’nde Atıldı

Gülnar Belediyesi, Çocuk Hakları Parkı projesi için ilçenin Mersin girişinde yer alan Saray Mahallesi'nde çalışmalara başladı. Gülnar Belediye Başkanı Fatih Önge, bu projenin çocuklara verdikleri değerin manevi bir göstergesi olduğunu belirterek, parkın zemin düzenleme çalışmalarına başlandığını açıkladı. Başkan Önge, "Bizim için çocuklarımız ve onların hakları çok önemlidir. Çocuklarımızın temel haklarını bilmeleri ve bu haklara saygı göstermeleri bizim için gurur verici. Bu proje ile ilçemizde çocuk hakları konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Destek veren herkese teşekkür ederim," dedi.

İl Çocuk Hakları Koordinatörü: "Hedefimiz Tüm İlçelere Yayılmak"

İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa Sarı, Çocuk Hakları Parkı projesinin, çocuk haklarının evrensel bir hak olduğunun ve tüm dünya çocuklarını kapsadığının altını çizdi. Sarı, "İlk aşamada Mezitli ve Gülnar ilçelerimizde parklar oluşturulacak. Temennimiz, tüm ilçelerimizde çocuk hakları konusunda farkındalık yaratacak parklar yapmaktır. Parklarımız için gönüllü katılımcıların desteğini bekliyoruz," ifadelerini kullandı.