Gündem

Gültak'tan Seçer'e ‘mesafeli selam'

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e, “Hazır aramızda mesafe varken Akdeniz meclisinden kendisine selam gönderiyorum zira büyükşehir meclisinde özellikle ‘Çay, Çilek Mahallesi'nin selamı var' dediğimde ortalık bir hayli kızışıyor' dedi.

Abone Ol

Başkan Gültak ayrıca gelecek seçimlerde de aday adayı olacağına dikkat çekti.
Meryem KARADAĞ
Akdeniz Belediye Meclisi Eylül Ayı Birinci Birleşim meclis toplantısı yapıldı. Dilek ve temenniler bölümünde HDP'li meclis üyesinin 'Akdeniz halkının kireçli sudan şikayeti var' demesi üzerine Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, 'Bu şikayeti dillendirdiğiniz için teşekkür ederim. Lakin yanlış yere şikayeti sundunuz ama olsun buradan Vahap Bey'e seslenelim o zaman. MESKİ de duysun, sağlık çok önemli sonuçta' dedi. Gültak, Mersin'de vatandaşlarla en çok yüz yüze iletişim kuran başkan olduğunu iddia ettiğini söyleyerek, 'Akdenizlinin sıkıntılarını dinliyorum ama neredeyse hepsi Büyükşehir ile ilgili. En çokta 'Çay, Çilek Mahallesi'nin selamı var' dediğimde Sayın Seçer kızıyor. Buradan mesafeli şekilde selam gönderelim o zaman' diye konuştu.


'O ZAMAN BURADAN SELAM GÖNDERELİM'
Dilek ve temenniler kısmına geçildiğinde Akdenizlinin kireçli su şikayeti gündeme getirildi. Başkan Gültak, bu sorunun çözümünün kendi belediyesi ile alakalı olmadığını söyleyerek Büyükşehir Belediyesine ve MESKİ'ye seslendi. Gültak, hafta sonu demeden her gün vatandaşlarla yüz yüze iletişim kurduğunu ve mahalle mahalle gezdiğini söyleyerek, 'İddia ediyorum ki benim kadar vatandaşlarla yüz yüze iletişim kuran bir başkan yok. Akdeniz halkının sıkıntılarını her dinlediğimde sorunların büyükşehirden kaynaklı olduğunu anlıyorum. Özellikle Çay, Çilek Mahallesi'nin sıkıntılarını dile getirmek için Büyükşehir meclisinde söz aldığımda Başkan Seçer sinirleniyor. O zaman buradan selam gönderelim ki arada mesafe var ortalık kızışmasın. Büyükşehir meclisini de meşgul etmemiş oluruz' dedi.


'GELECEK SEÇİMLERDE AKDENİZ'E ADAY ADAYIYIM'
Ekim ayı içinde 4'üncüsü yapılması planlanan Karaduvar Balık Festivali hazırlıklarının sürdüğünü kaydeden Başkan Mustafa Gültak; 'Bu festivalimiz de inşallah bir final olacak. Dikilitaş, Akdam bölgesindeki muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla da görüştük. Tahmin ediyorum Kasım ayında gül festivalini de düzenleyeceğiz. Normalde Mart-Nisan-Mayıs içinde yapılması lazımdı ama biz başlatalım ki örnek olsun. Sonrasında gelecek biz oluruz, başka bir arkadaş olur… Faniyiz, bilemiyoruz, belki yarına yokuz. O yüzden söylüyorum yoksa Akdeniz'e aday adayıyım ve inşallah seçimi de alacağım. Merak etmeyin. İnşallah gül festivalini de yapacağız ve böylelikle Akdeniz'e 3 tane festivali kazandırmış olacağız' diye konuştu.