Rıfat Ilgaz'ın 'Hababam Sınıfı' adlı kitap serisinden uyarlanarak yapılan Hababam Sınıfı'nda 'Çalışkan Ahmet' rolüyle hafızalara kazınan Ahmet Sezerel'in son hali görenleri şaşırttı...

8-fjhy

Bir döneme damga vuran Hababam Sınıfı'nda canlandırdığı 'Çalışkan Ahmet' karakteriyle hafızalara kazınan Ahmet Sezerel'in şu an ne yaptığı merak konusu oldu. Yeşilçam'ın masum yüzlü yakışıklısı olarak hafızalara kazınan Ahmet Sezerel'in son halini görenler tanıyamadı.

6-idlm

İşte Türk Sineması'na damga vuran Hababam Sınıfı'nda 'Çalışkan Ahmet' karakterine hayat veren Ahmet Sezerel'in son hali...

3-5l97

Türk sinemasının efsane ismi Ahmet Sezerel Oya Çınar'a verdiği röportajda şu ifadeleri kullanmıştı:

-Türk sinemasında hafızamızda yer eden ne kadar film varsa ya oyuncu ya yönetmen ya yapımcı olarak yer almışsınız. Aynı zamanda 'Hababam Sınıfı'nın ilk ve tek mezunusunuz…

"Evet; diplomamın haklı gurunu yaşıyorum. (Gülüyor) Her şey tiyatroya adım atışımla başladı. Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'nda başladım oyunculuğa. Sonra Metin Erksan'ın yazıp yönettiği 'Kadın Hamlet'te Ofelya'yı oynadım. Ardından Şerif Gören'in filmi 'Darbe'de oynadım. Sonra zaten Arzu Film dönemi başlıyor… Arzu Film'de bir aile gibiydik. Ertem (Eğilmez) Abi'nin evinde toplanılırdı. Gırgır şamata… Hem işimizi yapar hem deli gibi eğlenirdik. Tabii o zaman her şey çok başkaydı. Çalışma disiplini de farklıydı."

12-6bwo

En Çok Abartılan 25 Film Açıklandı En Çok Abartılan 25 Film Açıklandı

"BEĞENMEZSE YIRTAR ATARDI"

"Özellikle Arzu Film ekibinde her şey başka türlü ilerlerdi. Mesela önce tretman yazılırdı. Diyaloglar sette yazılırdı. Şimdiki gibi önce senaryoyu birinin tamamen yazıp bitirmesi diye bir şey yoktu. Yavuz Turgul, Sadık Şengil, Halit Akçatepe diyalogları yazardı. Ertem Abi'nin meşhur bir öğlen uykusu vardı. Uykusundan uyanır, yazılanlara bakardı. Beğenirse çekerdi, beğenmezse yırtar atardı."

11-gstq

-Günümüzde de sürekli aynı oyuncularla, aynı ekiple çalışan yönetmenler zaman zaman eleştiriliyor. Ertem Eğilmez'in bu tutumu neyle ilgiliydi?

"Biliyordu çünkü kimin ne yapacağını, neyi yapamayacağını. Kendine has bir çalışma tarzı vardı. Saat 2'den öne katiyen başlamazdı çekime. 12'de onun evinde yemek pişerdi. Hepimiz öğle yemeğimizi yerdik. Ardından Ertem Abi bir uykuya yatardı. Sonra 2'de kalkar, film çekmeye başlardı."

7-9ost

-Hababam Sınıfı'nda oynadığınızda kaç yaşındaydınız?

"21 sanırım. O set de bir panayır gibi, lunapark gibiydi. Ertem Abi uyanana kadar biz tüm çocuklar top oynardık, voleybol oynardık. Kemal (Sunal), Halit Abi, Adile (Naşit) Abla da hep bizimle tabii. Şimdi bakıyorum; işi olmayan oyuncu o gün sete gitmiyor. Bizde öyle bir şey yoktu. O gün bizim çekimimiz olmasa dahi hepimiz orada olmak zorundaydık. Ertem Abi hepimizi yanında isterdi."

4-atgn

Kaynak: Haber Merkezi