Ebru DOST

Yeni açıklanan Cumhurbaşkanlığı kabinesiyle beraber Hazine ve Maliye Bakanlığı'na getirilen Mehmet Şimşek, düzenlenen törenle görevi Nureddin Nebati'den devraldı. Ekonomiye dair çarpıcı açıklamalar yapan, Şimşek, 'Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır' dedi.

Yargıtay Son Durum: Onuncu Turda da Başkan Seçilemedi Yargıtay Son Durum: Onuncu Turda da Başkan Seçilemedi

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini devralan Şimşek, şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır diyerek,'Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır. Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı, öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi, özlenen refaha ulaşmamızda anahtar olacaktır.Enflasyonun orta vadede tek hanelere düşürülmesi ülkemiz için hayati önem taşımaktadır.Maliye politikası ve yapısal reformlarla Merkez Bankamıza enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır.Küresel zorlukların, jeopolitik gerginliklerin arttığı bir konjonktürde kurumsal kalite ve kapasitemizi güçlendirerek makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz' açıklamalarında bulundu.

Törende konuşan Nureddin Nebati ise 'Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle çok değerli dostumuz Mehmet Şimşek'e bugün görevimi devretmek üzere bir aradayız. Öncelikle ülkemiz ve dünya açısından kritik bir dönemde bana güven duyarak bu makamı teslim eden Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Kutlu bir emanet olarak gördüğüm bu görevi en iyi şekilde yerine getirebilmek için hiçbir zorluk karşısında asla yılmadan ve birbirinden değerli mesai arkadaşlarımla birlikte gece-gündüz demeden çalışarak sürdürdüm. Attığımız her bir adım, milletimizin ortak menfaatleri doğrultusunda ve bu makamın getirdiği büyük sorumluluk duygusuyla atılmış olan adımlardır. Tam bağımsız, güçlü ve büyük Türkiye inancıyla ilerlerken bizler için en önemlisi milletimiz ile yan yana verdiğimiz bu mücadeleye bir vazife bilinciyle yaklaşarak ve en ufak bir gaflete düşmeden aralıksız hizmete devam etmektir' diyerek görevi resmen devretti.

Editör: Haber Merkezi